Javni poziv za nezaposlene mlade

* Somborski edukativni centar raspisuje javni poziv za nezaposlene mlade za učešće u projektu „Puzla koja nedostaje  - lokalna akcija za zapošljavanje”

ŠTA NUDIMO?

Prijavom na konkurs stičete mogućnost da se uključite u program obuke na sledećim radnim mestima:

  1. Pomoćni trgovac u knjižari Lilaś u Somboru
  2. Pomoćni trgovac u prodavnici Sinagoga u Somboru
  3. Pomoćni konobar u restoranu „Kod Čava“ u Vrbasu
  4. Gerontodomaćica u kompaniji Ženska inicijativa u Somboru

KAKO JE  PROGRAM OSMIŠLJEN?

Svaka obuka na radnom mestu sastoji se iz dva dela - manjeg teorijskog dela obuke i najvećeg praktičnog dela obuke, koji se odvija u nekoj od navedenih kompanija.

Kompanije imaju obučene mentore za obuku kandidata i potrebu za zapošljavanjem.

Obuke će se realizovati tokom septembra i oktobra 2021. godine.

Svi kandidati koji redovno budu pohađali obuku dobijaju novčanu naknadu u iznosu od  200 CHF bruto - oko 21.000-22.000 RSD mesečno (ukupno 42.000-44.000 RSD za dva meseca trajanja obuke na radnom mestu).

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Na poziv mogu da se prijave nezaposleni mladi sa teritorije Zapadnobačkog okruga uzrasta od 18 do 30 godina, odnosno 35 godina, u slučaju teže zapošljivih grupa mladih[1].

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?

Na javni poziv zainteresovani kandidati i kandidatkinje prijavljuju na jedan od sledećih načina:  

1. Slanjem popunjenog prijavnog formulara na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

2. Lično, u prostorijama Somborskog edukativnog centra uz obaveznu prethodnu najavu putem telefona 064 35 11 750

RIJAVNI FORMULAR (klikni za preuzimanje) Preuzmi

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE

Zainteresovani mladi mogu da se prijave do 16. avgusta 2021. godine.

Sve dodatne informacije u vezi sa programom možete dobiti putem telefona 064 35 11 750, putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  ili lično u prostorijama Somborskog edukativnog centra (Staparski put 16, Sombor).

ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

Svi dostavljeni podaci o ličnosti koristiće se  isključivo u svrhu učešća u javnom pozivu, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Pristup ličnim podacima imaće samo ovlašćena lica koja su obavezana na čuvanje poverljivosti podataka o ličnosti. 

Lica čiji se podaci koriste imaju pravo na pristup, ispravku i brisanje svojih podataka, pravo na ograničenje obrade svojih podataka, pravo na prigovor i pravo na pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

***

Podršku projektu „Puzla koja nedostaje - lokalna akcija za zapošljavanje” obezbeđuje Vlada Švajcarske kroz projekat „Znanjem do posla”, koji zajednički implementiraju NIRAS-IP Consult i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.


[1] Lica koja su u šk.2019/20.g. završila srednje stručno obrazovanje (nivo 3 ili 4)  – uz kopiju diplome, mlade žene, dugoročno nezaposleni (najmanje 12 meseci) – uz izvod sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, mladi iz ruralnih područja koji žive na više od 20 km od mesta obuke i/ili bez pristupačnog i redovnog javnog prevoza do mesta obuke – uz dostavljanje na uvid dokumenta sa adresom stanovanja, ili izjave, mladi sa invaliditetom – uz rešenje nadležnog organa u skladu sa Zakonom* na uvid, žrtve nasilja u porodici – uz kopiju sudske odnosno dokumentacije iz Centra za socijalni rad ili potvrdu o upućivanju od organizacije koja zastupa interese ove ciljne grupe, samohrani roditelj – uz kopiju sudske dokumentacije ili izjavu kandidata, osobe u procesu izlaska, odnosno koje su izašle iz sistema hraniteljstva odnosno domskog smeštaja u poslednjih 12 meseci – uz kopiju dokumentacije Centra za socijalni rad, odnosno potvrdu o upućivanju od organizacije koja zastupa interese ove ciljne grupe, Romi – uz izjavu ili potvrdu o upućivanju od organizacije koja zastupa interese ove ciljne grupe, bivši zatvorenici / bivši štićenici vaspitno-popravne institucije – uz kopiju dokumentacije Centra za socijalni rad ili potvrdu o upućivanju od organizacije koja zastupa interese ove ciljne grupe

Piše: Ružica Rakinić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)


Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Nekoliko "konja", nekoliko kubika, i nema gde da nisu prošli: Ovo su 5 kultnih ex-YU automobila koji se pamte
Nekoliko "konja", nekoliko kubika, i nema gde da nisu prošli: Ovo su 5 kultnih ex-YU automobila koji se pamte

 Kako god to danas izgledalo, sa vremenske distance od 30, 40 i više godina, u bivšoj Jugoslaviji vozili su se različiti...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.