Tri razloga zašto mačke ne vole vodu

Ne postoji način da okupate vašu mačku. Ona nije jedina koja ne podnosi vodu, i postoje razlozi zašto ona ne voli kupanje.

Ako mislite da mačke ne vole vodu jer ne umeju da plivaju, varate se.

Koliko god dobro umeju da plivaju, neke veoma retke mačke to pokazuju i u praksi, ali većina njih ne voli vodu, piše Metropolitan.si.

Kako su mačke dobile takvu averziju prema vodi da im je sve što je veće od njihove činije za piće prirodno odbojno?

Prvo objašnjenje su preci.

Predak pripitomljene mačke je afrička divlja mačka. Nisu morale da prelaze reke da bi preživljavale, one su preživljavale i sa najmanjim izvorom vode koji su mogle da nađu.

Drugo objašnjenje je da mačke jednostavno ne vole promene.

One vole da imaju rutinu kako bi znale šta mogu da očekuju. Ako im dan teče po određenom rasporedu tokom cele godine, ne možemo očekivati da će leti, kada na primer postavimo bazen u bašti, ona sva srećna uskočiti u njega.

Treće objašnjenje se može sasvim dobro razumeti: nije joj prijatno kada je mokra. Čovek se presvlači, ali mački je potrebno dosta vremena da joj se krzno potpuno osuši.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.