petak, 10 mart 2023 07:28

Temperatura pada za 10 stepeni, u subotu u Somboru i do -3C

Naoblačenje sa jugozapada Srbije će se danas tokom prepodneva proširiti i na ostale predele uslovljavajući mestimično kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Veća količina padavina očekuje se u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji. Duvaće slab i umeren vetar, južnih pravaca. Najniža temperatura biće od tri stepena do 11, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U Beogradu će pre podne biti oblačno i kišovito, a sredinom dana i posle podne pljuskovi sa grmljavinom. Najniža temperatura biće od devet stepeni do 11, a najviša oko 18 stepeni.

Promenlјivo oblačno i toplo vreme očekuje se danas, sa maksimalnim temperaturama od 14 do 19 °S, ali nestabilno uz povremenu kišu, plјuskove i grmlјavinu koja se ujutro očekuje prvo na jugozapadu Srbije, a tokom dana će se proširiti i na ostatak zemlјe. Na planinama dalјe toplјenje snežnog pokrivača.
Zahlađenje za 7 do 10 stepeni prognozira se za sutra kada će doći do pojačanja severozapadnog vetra, a usled pada temperature kiša će na planinama preći u sneg. Najhladniji dan će biti nedelјa sa dnevnom temperaturom od 8 do 12 °S. U nedelјu i ponedelјak očekuju se i slabi jutarnji mrazevi.

Početkom naredne sedmice malo do umereno oblačno i suvo - u košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. Kiša se ponovo očekuje u sredu na zapadu i jugozapadu", najavio je RHMZ.

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.