OTKRIVAMO Koliko će vas koštati registracija kola od 1. januara Foto: Tanjug
utorak, 02 novembar 2021 19:46

OTKRIVAMO Koliko će vas koštati registracija kola od 1. januara

Odluka koja treba da bude usvojena na sednici Vlade Srbij u četvrtak, donosi smanjenje troškova registracije za starije automiobile veće kubikaže. Kako saznajemo, troškovi registracije motornih vozila od 5 do 8 godina starosti biće umanjeni za 25 odsto, umesto dosadašnjih 15 odsto. Što se tiče vozila od 8 do 10 godina starosti, troškovi će biti umanjeni za 40 odsto, u odnosu na dosadašnjih 25 procenata, dok će za vozila od 10 do 20 godina starosti porez na upotrebu biti smanjen za 65 procenata u odnosu na dosadašnjih 40.

Primera radi, registracija automobila sa motorom zapremine preko 3000 kubika od 10 do 20 godina starosti sada će iznositi 85.389 dinara u odnosu na dosadašnjih 146.382 dinara. Za vozila preko 20 godina starosti nema dodatnog smanjenja, jer je već porez za ove automobile smanjen za 80 odsto.

Najveće benefite ove promene osetiće kupci i vozači nešto starijih vozila velike kubikaže, a ova vrsta automobila je ujedno i jedan od većih zagađivača, pa se postavlja pitanje na koji način će ova promena uticati na zagađenje životne sredine.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.