10 rasa pasa koje žive najduže

Većina rasa pasa živi između 10 i 13 godina, a ima i onih koje žive duže od toga. Saznajte koje to rase žive najduže, pa čak i 27 godina.

Iako ta rasa nije uvrštena na listu najdugovečnijih, svetski rekord u dugovečnosti drži australijski ovčar pod imenom Bluey, koji je poživeo neverovatnih 29 godina. Bilo bi divno kada bi svi psi mogli da žive tako dugo, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte koje to rase žive najduže:

1. Čivava

Jedna od najdugovečnijih pasmina, verovatno i zato što je jedna od najmanjih. U proseku žive između 15 i 20 godina – najstarija zabeležena čivava na svetu uginula je prošle godine sa 20 godina.

2. Jorkširski terijer

Jedna je od najpopularnijih rasa, a svog vlasnika dugo će usrećivati jer jorkširski terijeri u proseku žive između 17 i 20 godina.

3. Pomeranski špic

Ovi paperjasti mališani u proseku žive između 12 i 16 godina. Pasmini pomeranaca pripada i popularni boo, najslađi pas na svetu.

4. Jazavičar

Pripadnici pasmine vrlo živahnog karaktera obično žive između 12 i 15, ali mogu doživeti i više godina. Jazavičar po imenu Šanel doživeo je čak 21 godinu.

5. Mini pudla

Životni vek ovih pametnih slatkica koje je lako trenirati obično traje između 12 i 15 godina. Ipak, najstarija mini pudla po imenu Seamus živela je čak 20 godina.

6. Maltezer

Još jedna vrlo popularna mala pasmina u čijem društvu vlasnici uživaju između 12 i 15 godina, koliko maltezeri u proseku žive. Maltezer je drevna pasmina čiji koreni sežu s Malte.

7. Lasa apso

Ovi psi predivne naravi takođe imaju životni vek kao i druge male pasmine, između 12 i 15 godina. Lasa apso uzgojen je s namerom da pomogne u čuvanju budističkih hramova.

8. Mops

Još jedna mala pasmina s kojom vas čeka 12 do 15 godina sreće i veselja, koliko mopsovi žive. Reč je o drevnoj kineskoj pasmini obožavanoj širom sveta.

9. Bigl

Biglovi se smatraju jednom od najboljih pasmina za decu jer su poslušni i vole biti vrlo aktivni. U proseku žive između 12 i 15 godina, ali bigl Butch koji je uginuo 2003. živeo je i puno duže – Butch je doživio neverovatnih 27 godina.

10. Patuljasti šnaucer

Ova živahna pasmina ima jednako puno energije i lako ju je trenirati kao i veću verzija šnaucera. U proseku žive između 12 i 15 godina, a patuljasti šnauceri najsrećniji će biti ako ih provedu aktivno sa svojim vlasnikom.

Izvor:

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.