sreda, 27 oktobar 2021 07:55

U IZDANJU CEKOS-A, 13. KNJIGA DUŠANA GLADIĆA - „STRAH OD APLAUZA“

Knjiga, dramski tekst, pod naslovom „Strah od aplauza“, autora Dušana Gladića, izašla je u izdanju Centra za kulturu i obazovanje (Cekos) iz Sonte, koji vodi Nikola Dobrijević. Ovo je 13 knjiga Gladića, od kojih je najviše iz oblasti poezije.

Sam autor kaže da je reč o dramskom tekstu sa elementima komedije ili obrnuto, što je i podnaslov ove knjige. Opus interesovanja ovog autora je takođe impresivan.

- Moja interesovanja vezana su isključivo za različite vrste umetnosti. Pored pisanja bavim se muzikom, slikarstvom, glumom, režijom, književnom i likovnom kritikom. U Dramskom studiju Kulturnog centra iz našeg grada posebno sam vezan za pedagoški rad sa decom i omladinom - objašnjava ovaj svestrani stavaralac.

On nerado govori o nagradama ali mi dodajemo da je reč o 150 značajnih nagrada kako iz drmaskog stvaralaštva tako i zbog knjiga poezije, posebno haiku, koje su prevođene na mnoge svetske jezike, i objavljivane u mnogim zemljama. Uz to objavljivane su kratke priče i aforizme. Gladić je član prestižnog Društva književnika Vojvodine.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.