petak, 21 jun 2024 03:53

Apatin 29. juna obeležava međunarodni Dan Dunava

Dan Dunava obeležava se u 14 evropskih podunavskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svest za očuvanje reke kod što većeg broja ljudi i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodnih resursa. Dan Dunava je prvi put obeležen 2004. godine.

Proslava obuhvata različite aktivnosti najviše usmerene ka najmlađim sugrađanima sa kojima se kroz mnoštvo sportskih i likovnih takmičenja, izložbi, predavanja u prirodi i ostalih aktivnosti skreće pažnja na značaj očuvanja kako Dunava tako i svih njegovih pritoka.

JP “Dunavska obala” kao i prethodnih godina, različitim aktivnostima obeležava ovaj bitan dan, tako da smo za najmlađe učesnike pripremili edukativno - zabavni deo, a za one malo starije zajedničku vožnju uz zvuke tamburaša sa Dunava.

18.00č DUNAVSKA PITALICA – kviz znanja za decu

Prostorije Udruženja sportskih ribolovaca “Bucov”

Kviz namenjen deci uzrasta od 7 do 10 godina, edukativnog i takmičarskog karaktera, sa ciljem proširenja znanja o velikoj reci pored koje živimo.
Prijave do petka, do 18č, kod Vlaste Milenković na br. telefona 060/ 66 00 252

19.00č KARNEVAL BRODOVA

Privezište JP „Dunavska obala“ Apatin, zajednička vožnja plovila, šareni karneval, otvoren poziv za sve građane da dođu i posmatraju, prelep spektakl na vodi
Besplatna vožnja brodićem Apatinka, uz pratnju tamburaša – broj mesta ograničen, prijave na 025/ 515 00 68

Nakon zajedničke vožnje druženje će se nastaviti na platou Marine, gde će za sve učesnike biti postavljeno osveženje, uz tamburaški orkestar “Dunavski biseri” iz Apatina.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.