sreda, 27 septembar 2023 07:56

Apatinac Đuro Borbelj ŠAMPION SRBIJE u polumaratonu

Pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije Ministarstva odbrane, vodnik Đuro Borbelj, pobedio je na Prvenstvu Srbije u polumaratonu u Čačku.

Polumaratonsku stazu od više od 21 kilometra, Đuro Borbelj istrčao je za sat, osam minuta i 39 sekundi.

Osim prvog mesta na Prvenstvu Srbije, Đuro Borbelj osvojio je i drugo mesto u ukupnom plasmanu u ovom polumaratonu, u kojem se takmičilo više stotina takmičara iz zemlje i inostranstva, jer je kroz cilj prošao posle takmičara iz Кenije Stenlija Кipruta.

Uspehom na Prvenstvu Srbije u polumaratonu, Đuro Borbelj nastavio je niz pobeda na državnim prvenstvima u 2023. godini. Šampionska titula  Borbelja treća je u ovoj godini, posle pobeda koje je ostvario na državnim prvenstvima u maratonu u Beogradu, u aprilu i na trci “10 km na putu” u Vrbasu, u maju.

Trka u Čačku ujedno je bila i kontrolna trka pred učešće na Prvom CISM Svetskom vojnom prvenstvu koje se održava 29. oktobra 2023. godine u Švajcarskoj.

Izvor: radioapatin.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.