subota, 10 jun 2023 05:09

Hapšenje u Odžacima zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su I. B. (48) iz Odžaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je od decembra 2018. do maja 2019. godine kao zaposleni sa vlasničkim udelom u “Agroofis” DOO Bački Brestovac, predstavljajući se kao zakonski zastupnik, sa jednim poljoprivrednim gazdinstvom ugovorio kupoprodaju i isporuku semenskog krompira u iznosu od oko 1.615.000 dinara, saopštio je MUP.

Oštećeni je avansno uplatio navedeni iznos, dok, kako se sumnja, I. B. nije isporučio ugovorenu robu koju nije ni nabavio, niti je imao na zalihama. Takođe, nije vratio celokupan iznos avansa na šta se obavezao zaključivši ugovor o izmirenju novčane naknade u maju 2019. godine, pri čemu je pravnom licu “Agroofis” pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.415.000 dinara, a na štetu poljoprivrednog gazdinstva.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: ico.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Horor filmovi su žanr koji ne prija svakome, ali ukoliko ste otvoreni za preporuke, možete pronaći puno zanimljivih ostv...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.