petak, 10 maj 2024 03:03

"KAZNITE ĐAKA NAJSTROŽE MOGUĆE!" Profesor pred penzijom doživeo da ga BRUTALNO PRETUKU usred učionice, Bačka Palanka u šoku

Povodom zverskog prebijanja profesora Slobodana Zorića (65) u Srednjoj tehničkoj školi "9. maj", oglasio se i predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica koji je u izjavi za "Blic" najoštrije osudio ovaj nasilnički akt koji je počinio šesnaestogodišnji bivši učenik te škole M. B.

- U neprestanom sam kontaktu sa porodicom povređenog nastavnika, kom ćemo pružiti svu neophodnu pomoć. Ujedno, od svih nadležnih službi očekujem da u odnosu na M. B. postupe najstrože moguće, u skladu sa zakonom. Niko nekažnjeno ne može da napada prosvetne radnike - poručio je Šušnica.

Učenici sprečili veću tragediju

Kako je "Blic" već izveštavao, zahvaljujući učenicima nastavnika Slobodana Zorića koji su bili prisutni za vreme incidenta izbegnuta je veća tragedija zato što su mu odmah nakon prebijanja pružili prvu pomoć budući da su redovni volonteri Crvenog krsta.

Ušao u učionicu, počeo da provocira, pa pretukao nastavnika

Nakon incidenta oglasila se i Snežana Ivelja, direktorka škole "9.maj" u kojoj se dogodilo jezivo nasilja, a koja je precizirala da se nemili događaj odigrao u poslepodnevnoj smeni na prvom času kod njenog kolege Zorića kada je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao i bivši učenik te škole M. B. i počeo da provocira nastavnika.

- Nastavnik Zorić ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M. B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja - kaže direktorka škole Ivelja.

Dodaje da škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP-om uz napomenu da je ovaj događaj izolovani incident i da bezbednost učenika ničim nije ugrožena.

- Zahvaljujemo se svima na podršci, pre svega deci i roditeljima, medicinskom osoblju, MUP - u, Školskoj upravi i saradnicima koji su bili uz nas. Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole koja je trebalo da se održi danas u znak podrške kolegi Slobodanu Zoriću. Održana je vanredna sednica Nastavničkog veća. Posebnu zahvalnost Nastavničko veće je iskazalo školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta ukazali prvu pomoć povređenom nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv - zaključila je direktorka Ivelja.

Maloletni napadač uhapšen nakon incidenta

Podsetimo, povodom zverskog prebijanja profesora Srednje tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci S.Z. (65) oglasio se MUP i saopštio da je maloletni napadač star 16 godina, inače bivši učenik te škole, uhapšen, i danas mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako nezvanično saznaje "Blic", maloletni napadač je pre mesec dana napustio školu u kojoj je napao svog bivšeg profesora i prebacio se u SSŠ "Dr Radivoj Uvalić" u tom mestu. Razlog zašto je napustio školu i zašto je napao profesora utvrdiće se istragom koja je u toku.

Profesor sa frakturama lica i glave zadržan u bolnici

Podsetimo, S.Z. (65) zadobio je teške telesne povrede i višestruke povrede glava i nalazi se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

- Primljen je zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja - rečeno je za "Blic" u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.