petak, 15 septembar 2023 04:34

Spremaju se izmene za koeficijente plata u zdravstvu

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima sindikata zdravstva o mogućnostima za povećanje plata zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima i prihvatila njihov predlog da se počne rad na izmenama uredbe o koeficijentima tih grupa zaposlenih.

Brnabić se, kako se navodi u saopštenju vlade, saglasila da je potrebno da se odmah pristupi izradi izmena Uredbe o koeficijentima zarada zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima i pozvala predstavnike sindikata da joj dostave taj predlog.

Predstavnici sindikata ocenili su da je neophodno hitno povećanje koeficijenata za određene grupe unutar sistema, kao i da bi usvajanje izmenjene uredbe bio prvi korak ka novom kolektivnom ugovoru u oblasti zdravstva.

Premijerka je na sastanku, kojem su prisusvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik ministarstva finansija, podsetila da će zdravstveni radnici i nemedicinski saradnici u januaru iduće godine svakako dobiti najavljeno povećanje plata od 10 posto, kao i svi ostali zaposleni u javnom sektoru.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.