ponedeljak, 10 april 2023 04:54

Zamena stolarije – Strategija za dugoročnu uštedu

 

Stolarija spada u jedan od prvih procesa obnove kada je renoviranje u pitanju. Ne samo da je ovo velika stavka kada je promena enterijera u pitanju, nego se i na ovaj način dolazi do značajne uštede. Kvalitetna stolarija koja sprečava odlazak energije će vam pomoći da zadržite topao, odnosno hladan vazduh, u vašem domu tokom zimskog, odnosno letnjeg, perioda i na taj način uštedite novac. Smanjenje računa za struju će vam pomoći da uštedite novac za ovu promenu i tim poboljšate kvalitet života.

Kako odabrati stolariju?

Često je jedna od dilema koja se javlja prilikom promene stolarije kako odabrati tip prozora i vrata na osnovu budžeta i tipa vaše kuće. Usled toliko izbora na tržištu, potrebno je da znate razliku između različitih tipova stolarije. Broj komora prozorskih profila je nekada bio referentni okvir za kvalitet, međutim danas se na tržištu mogu naći i nekvalitetne opcije sa više komora. Upravo zato se treba odlučiti za pouzdane proizvođače koji u ponudi imaju stolariju vrhunskog kvaliteta. Višekomorni prozori koji su pouzdani će vam značajno uštedeti energiju i biti od izuzetne koristi kada je u pitanju smanjivanje računa za struju.

Različiti tipovi stakla

Kada je u pitanju stolarija, treba obratiti pažnju na dva materijala. Jedan se odnosi na tip prozora, da li su u pitanju PVC ili aluminijumski okviri, dok se drugi odnosi na tip stakla. Imajte na umu da je kvalitetno staklo čuvar energije i da pomaže pri očuvanju toplote, odnosno hladnoće. Staklo čini najveću površinu stolarije i treba da propušta svetlost i pomogne pri toplotnoj i zvučnoj izolaciji. Najbolja stakla su termoizolaciona stakla koja predstavljaju najkvalitetniji odabir i pružaju sigurnost koja vam je neophodna kada je zamena stolarije u pitanju.

Dugoročno ulaganje

Svako ulaganje u nekretninu se isplati, pogotovo kada poboljšava kvalitet života i povećava vrednost. Zamena stolarije je jedan od prvih poslova koji se rade prilikom renoviranja jer zahtevaju dodatna sređivanja zidova nakon ugradnje. Prilikom odabira stolarije, vodite računa o odnosu cene i kvaliteta. Kada su u pitanju energetski efikasni alu prozori, cena predstavlja pametno ulaganje u budućnost vašeg doma. Ovaj tip stolarije važi za najvišu klasu na tržištu jer prati sve zahteve koji se tiču uštede energije i samim tim vam pomažu da u budućnosti štedite kada su računi za struju u pitanju.

Kako se pripremiti?

Kada je zamena stolarije u pitanju, potrebno je da uradite nekoliko stvari. Prva se odnosi na pronalazak stolarije i odabir tipa, veličine i kvaliteta. Nakon toga, treba da pronađete majstore koji će vam nakon ugradnje stolarije popuniti sve eventualne rupe oko stolarije i vratiti sve u pređašnje stanje. Ovo je bitno uraditi na pravi način jer čak i ukoliko je stolarija kvalitetna, da li će zaista biti i efikasna zavisi i od toga koliko vazduha će moći da prolazi između prozora i zidova ukoliko se ovaj korak ne uradi na pravi način.

Kako odabrati proizvođača?

Prilikom odabira proizvođača stolarije treba da obratite pažnju na nekoliko stvari. Prva se odnosi na tip stolarije koju nudi - ovde se prvenstveno misli na kvalitet okvira ali i stakla. Ovo će se značajno odraziti na uštedu prilikom potrošnje energije jer će se kvalitetniji materijali bolje pokazati prilikom zvučne i toplotne izolacije. Pored toga, način ugradnje, ispravno merenje i korisni saveti koje možete dobiti će pokazati ozbiljnost proizvođača što će olakšati saradnju i montiranje. Naposletku, raspitajte se o proizvođačima koji će vas posavetovati oko pravilnog odabira stolarije i na koji način se može realizovati ugradnja.

 

Ulaganje u stolariju je dobro potrošen novac koji će vam se isplatiti i povećati vrednost vaše nekretnine. Ukoliko želite da pospešite kvalitet života, ulaganje u stvari koje će odigrati veliku ulogu u energetskoj efikasnosti vašeg doma vam mogu doneti samo korisne stvari.

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.