ponedeljak, 27 mart 2023 17:23

Forum srednjih stručnih škola pozvao da se što pre zabrane mobilni telefoni u školama

Forum srednjih stručnih škola pozvao je danas da se u školama što pre realizuje akcija „Stop mobilnim telefonima“, odnosno da se zabrani upotreba mobilnih telefona u školama.

U saopštenju se navodi da su direktori škola pasivni kada je reč o uvođenje te zabrane i da je prva škola to učinila tri meseca nakon što je Ministarstvo prosvete donelo preporuku da se upotreba telefona zabrani.

Kako se ističe, zabrana upotrebe mobilnih telefona uticala bi na koncentraciju učenika i njihovu pažnju, te bi oni ostvarivali bolje rezultate.

„Takođe će se izbeći loša navika učenika da snimaju sve i svašta i to kače na društvene mreže i tako degradiraju nastavnike, školu, a na kraju i ceo obrazovni sistem“, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali sve aktere u sistemu obrazovanja i sindikate da posete organe škola i da im predoče prednosti uvođenja zabrane upotrebe telefona u učionicama.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.