subota, 04 februar 2023 06:09

Ne propustite praznik gastronomije: „Čvarak fest“ danas u Sivcu

 

Čvarak fest održava se u subotu 4. februara u Sivcu, sa početkom u 10 časova i trajaće do 14 časova. Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Sivac i Turistička organizacija opštine Kula, uz pokrovitelјstvo Opštine Kula.

Osim takmičenja u spremanju čvaraka, organizovana je i degustacija i prodaja vojvođanskih suhomesnatih proizvoda, a nešto više o samom programu rekao je sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić:

„Mi smo prve godine imali 53 ekipe, prošle godine smo imali 60, a ove godine smo ograničili broj na 75 ekipa. Kao što i sami vidite, manifestacija je prihvaćena, prvenstveno od strane žitelјa Sivca, a zatim i od građana iz cele opštine. Mogu da se pohvalim i time da iz opštine Grocka dolazi tri autobusa posetilaca, tako da smo se pročuli i u Beogradu. U 10 časova je nastup naših sivačkih tamburaša i „Bande drvene“ iz Srbobrana, a u međuvremenu će biti i nastup našeg folklornog ansambla iz Sivca i, u 14 časova, je proglašenje pobednika. Očekujemo što bolјe druženje i što bolјe čvarke i pozivamo sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovu našu manifestaciju“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.