subota, 28 januar 2023 06:27

Srednјa tehnička škola u Somboru proslavila 140 godina postojanјa

Srednja tehnička škola danas je svečanom akademijom koja je održana u Narodnom pozorištu Sombor proslavila jubilej 140 godina postojanja.

U okviru prigodnog programa održani su recitali, muzički nastupi i dramski prikaz koji su priredili učenici, profesori i prijatelјi škole.

Direktorka Srednje tehničke škole Suzana Vukićević podsetila je na istoriju i razvoj, od zanatske škole koja je osnovana januara 1883. godine, njenih obrazovnih profila, pa sve do škole kakvu je prepoznajemo danas. Ona se osvrnula i na rezultate koje su ostvarili učenici i profesori i sa ponosom je istakla učešće na međunarodnom takmičenju 18. internacionalnom salonu inovacija i inovacionih tehnologija „Arhimed“ u Moskvi gde su predstavnici Tehničke škole osvojili zlatnu medalјu.

Direktorka Suzana Vukićević tokom svečane akademije uručila je zahvalnice pokrajinskom sekretaru za obrazovanje Žoltu Sakalašu, gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću i načelniku Odelјenja za obrazovanje Gradske uprave Goranu Todoriću, a takođe su uručena i priznanja profesorima Tehničke škole.

Ovom prilikom proglašeni su i pobednici literarnog i likovnog konkursa, te turnira u stonom tenisu koji su organizovani povodom proslave 140 godina postojanja škole.

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.