„HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA“ PROMOCIJA PRIRODE, KULTURE I NASLEĐA „HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA“ PROMOCIJA PRIRODE, KULTURE I NASLEĐA
nedelja, 25 septembar 2022 07:01

„HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA“ PROMOCIJA PRIRODE, KULTURE I NASLEĐA

U Somboru je danas otvoren dvodnevni festival „Harmonija Gornjeg Podunavlјa“ koji je priredila Turistička organizacija grada Sombora. Festival je zvanično otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, a prisutne je ispred Grada Sombora pozdravila zamenicca gradonačelnika Ljilјana Tica.

„Harmonija Gornjeg Podunavlјa“ je festival koji se zasniva na promociji Sombora i Gornjeg podunavlјa kroz kulturno-umetnički program, koncerate, radionice i promocije starih zanata.

Svečano otvaranje ulepšali su nastupi kulturno – umetničkih društava, a u ambijentu otvorenog „Kabarea“ posetioci su imali priliku da pogledaju, probaju i kupe proizvode starih zanata, udruženja žena, proizvođača piva, vina, meda, rakije, rukotvorina, zdrave hrane, suvenira, a za naimlađe su održane kreativne radionice.

U okviru Festivala, tokom subote i nedelјe, posetioci imaju priliku da pogledaju i izložbe fotografija iz Gornjeg Podunavlјa „Foto safari Bački Monoštor“ 2017. 2018, 2021- Foto asocijacija Vojvodine i Foto kino klub Rada Krstić Sombor u Dečijem odelјenju biblioteke i Gradskom muzeju i „Čudesni svet šume“ Budimira Jevtića u Dečijem odelјenju biblioteke, a program se održava i u ambijentu prirode Gornjeg Podunavlјa, gde se u Eko centru „Karapandža“ organizuju koncerti, vožnje katamaranom i organizovane šetnje.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.