U Somboru najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu U Somboru najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu
sreda, 03 avgust 2022 06:30

U Somboru najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća Đorđe Zorić obišli su danas prostor nekadašnjeg „Prokupca“, gde su u toku radovi na rušenju i raščišćavanju terena.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da se nakon rušenja, na ovom mestu planira početak izgradnje novog parkinga, koji će uveliko rešiti problem parking mesta u Somboru.

„Za nekih mesec dana očekujemo završetak ovih radova. Uporedo se radi urbanistički projekat, kao i projektno-tehnička dokumentacija za parkiralište na ovome mestu. Ono što je bitno, da će projekat sadržati dve faze. Tokom ove godine očekujemo završetak urbanističkog projekta i početak radova na prvoj fazi, koja podrazumeva kompletnu izgradnju parking mesta. U ovoj godini, pored parkinga u Prokupcu, očekuje nas i početak radova na parkinzima na Staparskom putu, tako da u 2022. i početkom 2023. godine Sombor dobija nova parking mesta“, rekao je gradonačelnik.

Kompletna investicija, kako parkinga na prostoru gde se nalazio „Prokupac“, tako i parkirališta na Staparskom putu, finansira se iz budžeta Grada Sombora.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...