U Somboru najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu U Somboru najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu
sreda, 03 avgust 2022 06:30

U Somboru najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća Đorđe Zorić obišli su danas prostor nekadašnjeg „Prokupca“, gde su u toku radovi na rušenju i raščišćavanju terena.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da se nakon rušenja, na ovom mestu planira početak izgradnje novog parkinga, koji će uveliko rešiti problem parking mesta u Somboru.

„Za nekih mesec dana očekujemo završetak ovih radova. Uporedo se radi urbanistički projekat, kao i projektno-tehnička dokumentacija za parkiralište na ovome mestu. Ono što je bitno, da će projekat sadržati dve faze. Tokom ove godine očekujemo završetak urbanističkog projekta i početak radova na prvoj fazi, koja podrazumeva kompletnu izgradnju parking mesta. U ovoj godini, pored parkinga u Prokupcu, očekuje nas i početak radova na parkinzima na Staparskom putu, tako da u 2022. i početkom 2023. godine Sombor dobija nova parking mesta“, rekao je gradonačelnik.

Kompletna investicija, kako parkinga na prostoru gde se nalazio „Prokupac“, tako i parkirališta na Staparskom putu, finansira se iz budžeta Grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.