ponedeljak, 20 decembar 2021 07:12

Kažnjen zbog prodaje prepariranih ptica koje spadaju u zaštićene vrste

 

Muškarac (57) iz Sombora prvostepeno je osuđen na novčanu kaznu od 50.000 dinara, jer je javno izlagao na tezgi i nudio na prodaju po jedan primerak prepariranih ptica.

On je 26. januara u tom gradu nudio na prodaju po jedan preparirani primerak velike carske šljuke i kopca, kao i običnog galeba, koji spadaju u zaštićene vrste divljih životinja, saopštio je Pokrajinski zavod za zaštitu ptica.

Na osnovu Zakona o zaštiti prirode, zabranjeno je prikrivati, držati, uzgajati, trgovati, izvoziti, prevoziti, otuđivati ili na bilo koji način pribavljati ili javno izlagati zaštićene vrste životinja.

Kako se navodi, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, kao staralac strogo zaštićenih vrsta divljih životinja na području Vojvodine, podržava odluku Prekršajnog suda u Somboru.

"Apelujemo na građane da ne hvataju ptice, da ne kupuju žive primerke, ni preparate, ali i da ne zatvaraju oči ako primete da ih neko hvata ili drži u kavezima već da to prijave inspekciji zaštite životne sredine ili Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode", navodi se u saopštenju.

izvor:021.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.