Konstituisana Skupština grada Sombora, Antonio Ratković novi gradonačelnik Antonio Ratković novi gradonačelnik Sombora
subota, 22 avgust 2020 05:58

Konstituisana Skupština grada Sombora, Antonio Ratković novi gradonačelnik

U Velikoj sali Skupštine grada Sombora danas je potvrđen mandat odbornicima koji su dobili poverenje građana na lokalnim izborima. Za predsednika Skupštine grada Sombora odbornici su izabrali Zorana Rusa, za zamenika predsednika Skupštine izabran je Radovan Leković, a za sekretara Skupštine grada Sombora postavljena je Dušanka Golubović.

Skupština grada Sombora na konstitustivnoj sednici odabrala je i izvršnu vlast. Poverenje odbornika za mesto gradonačelnika dobio je Antonio Ratković. Funkciju zamenika gradonačelnka od danas će obavljati Ljiljana Tica, a pored njih Gradsko veće čine: za oblast finansija i privrede Sava Dojić, za oblast komunalne delatnosti i investicija Miroslav Kovačić, za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, za oblast poljoprivrede Boris Bulović, za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić, za oblast ravnopravnost polova Slađana Radin, za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić, za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama Silard Janković i za oblast kulture i obrazovanja Borislav Staničkov.

Skupštinu gada Sombora čini 61 odbornik, od kojih 39 mandata ima Srpska napredna stranka, 5 mandata Socijalistička partija Srbije, 2 mandata Srpska radikalna stranka, 5 mandata Savez vojvođanskih Mađara, 5 mandata koalicija Novo lice Sombora, 2 mantata Vojvođanski front i 3 mandata Metla.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti