U Zapadnobačkom okrugu 1.960 obolelih od kovida (VIDEO) U Zapadnobačkom okrugu 1.960 obolelih od kovida
utorak, 08 decembar 2020 05:45

U Zapadnobačkom okrugu 1.960 obolelih od kovida (VIDEO)

U Zapadnobačkom okrugu ne smanjuje se broj obolelih od korona virusa, a sve je više rešenja kojima se kontakt osobe upućuju u kućni karantin. Kovid ambulanta u Somboru ima duplo više pregleda i sumnji na slučaj nego pre desetak dana, ali na sreći tokom rada devet meseci nije zabaležen ni jedan slučaj obolenja medicinskog osoblja. Kada je reč o obolelim medicinarima iz Doma zdravlja u Somboru, oni se polako vraćaju na posao i tu se situacija stabilizuje, kažu za RTV u Kovid ambulanti.

U Zapadnobačkom okrugu beleži se porast broja novoobolelih od Kovida-19, a prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Somboru, na ovoj teritoriji je 1.960 osoba inficirano virusom.

"Sa 7.decembrom, u Somboru je 658 obolelih, u Kuli 557 obolelih, u Apatinu je 380, dok je u Odžacima 365 aktivnih slučajeva od korone. Ja bih molila sve građane da se na predtojećim praznicima okupe samo u najužem krugu", rekla je dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno

I proed smenskog rada u somborskoj Kovid ambulanti kažu da poslednjih dana imaju znatno veći prilip pacijenata koji se javljaju kako zbog sumnji na kovid slučaj, tako zbog ukidanja izolacije, testiranja radi prijema u bolnicu ili izdavanja doznaka za posao kovid pozitivnim pacijentima.

"U protekloj nedelji smo imali 576 pregleda, zbog dalje obrade i težine kliničke slike 94 pacijenta su poslata u Opštu bolnicu Sombor. U istom periodu je obavljeno 493 testiranja pacijenata serološki, antigenski i PCR. Zbog velikog prilika“, izjavio je Zdravko Hlodik, načelnik Kovid ambulante.

Pacijenti zakazuju pregled u Kovid ambulanti, a čekanja nema.

"Trenutno je prošao taj prvi talas obolelih zdravstvenih radnika, a u Domu zdravlja ih je bilo 24-toro pozitivno na Kovid. U toku je skidanje njih sa izolacije, a to su zdravstveni radnici koji su bili pozitivni pre 14 dana. I sada se javljaju, ali u odnosu na prethodni period to je sporadično", dodao je Zdravko Hlodik.

Odeljenje sanitarne inspekcije za zapadnobački okrug uradilo je 2.079 rešenja koje se odnose na mere karantina u kućnim uslovima, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Somboru, Odžacima, Apatinu i Kuli na snazi je vanredna situacija.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.