Samo petoro đaka OŠ "Dositej Obradović" iz Sombora nastavu prati od kuće Samo petoro đaka OŠ "Dositej Obradović" iz Sombora nastavu prati od kuće
utorak, 08 decembar 2020 05:44

Samo petoro đaka OŠ "Dositej Obradović" iz Sombora nastavu prati od kuće

Nastavu u školskim klupama prate učenici nižih razreda, dok su učenici viših razreda po preporuci Kriznog štaba prešli na on line nastavu. U Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Somboru najmlađi imaju 4 časa u toku dana, od kojih svaki traje po 30 minuta. Svako odeljenje podeljeno je u dve grupe.

"Svakako da smo se prilagodili časovima koji traju 25-30 minuta i naravno da to nije isto kao kada smo radili 45 minuta. Ali ja mogu da kažem da stižem sve što je planirano, sada smo se već toliko adaptirali da nam ni ne nedostaje tih 10-15 minuta do kraja časa, uradimo sve, đaci vrlo lepo napreduju.Celo odeljenje je naučilo da čita, svi pišu samostalno po diktatu, računaju do 8 koliko smo do sada naučili", rekla je učiteljica I- 5 odeljenja Zorica Grba Bogišić.

U Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Somboru mogu da se pohvale da do sada nisu imali obolelih od korona virusa, ni učenika ni nastavnika. Od 670 učenika samo petoro nastavu prati od kuće.

"Učenici višeg ciklusa dolaze u školu samo za pismene provere, a svi učenici koji nisu zadovoljni svojim ocenama imaće mogućnost da dodju u školu i 1 na 1 sa nastavnikom tu ocenu da poprave. Ovo polugodište smo izveli veoma uspešno, samim tim što do sada nismo imali potvrđen slučaj ni kod učenika ni kod zaposlenih što se tiče korona virusa. Mere su dovele do rezultata da se ovo polugiodiušte izvede maltrene u potpunosti", ispričao je Vladimir Karanović, direktor OŠ "Dositej Obradović" iz Sombora.

"U Osnovnim školama, otprilike su 1 ili dva deteta birala da nastavu pohađaju od kuće. To je minimalan broj u odnosu na broj dece. To su uglavnom deca koja su teški bolesnici ili je neko u porodici teški bolesnik, pa su se iz tih razloga odlučili da nastavu prate od kuće", kaže Milana Minarski, Školska uprava Sombor.

Najmlađi učenici raduju se zimskom raspustu, novogodišnjim čarolijama i snegu. Školski raspust za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije počinje 21.12.2020. godine i završava se 15. januara 2021. godine.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.