Sombor, Zrenjanin i Kragujevac umesto slavlja novac daju za bolesnu decu Sombor umesto slavlja novac daje za bolesnu decu
nedelja, 06 decembar 2020 06:07

Sombor, Zrenjanin i Kragujevac umesto slavlja novac daju za bolesnu decu

Zbog loše epidemiološke situacije ove godine ne postoje uslovi da grad Sombor organizuje „Novogodišnji program“, koji se tradicionalno odvija u centru Sombora i finansira se iz budžeta grada.

Na predlog Saveta za socijalnu zaštitu, Gradsko veće je sredstva namenjena organizovanju „Novogodišnjeg programa“ u iznosu od 1.500.000,00 dinara preusmerilo za pomoć roditeljima dece obolelih od teških i retkih bolesti, kao i za nabavku 500 novogodišnjih paketića za decu korisnika novčane socijalne pomoći i decu iz ranjivih grupa sa teritorije Grada Sombora. Za sprovođenje ove odluke Gradsko veće zadužilo je Centar za socijalni rad.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se sredstva planirana za proslavu Nove godine, preusmere u fond za lečenje bolesne dece, kao i za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica, potvrdjeno je Danasu.

– Ovu godinu obeležila je borba za život, a tu borbu još uvek vodimo. Verujući da smo shvatili koliko je važna solidarnost i društvena odgovornost, odlučili smo da ove godine deo sredstava iz gradskog budžeta, koja su bila namenjena za proslavu Nove godine i novogodišnje ukrašavanje grada, preusmerimo na adresu onih kojima je novac najbotrebniji, a to su naša deca koja vode najvažnije bitke u životu. Grad će i ove godine obezbediti novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica u želji da im, bez obzira na sve okolnosti, novogodišnje i božićne praznike učini što radosnijim – kaže Simo Salapura.

On je dodao da će, zbog poznatih okolnosti, ove godine izostati tradicionalna novogodišnja okupljanja u gradu, kao i praznični događaji koji su organizovani prethodnih godina.

I gradska uprava Kragujevca saopštila je da je novac planiran za proslavu Nove godine i vatromet preusmeren za lečenje bolesne dece, a u budžetu za 2021. godinu je tome namenjeno pet miliona dinara.

Navodi se da je u toku javne rasprave o Nacrtu budžeta za 2021. godinu, koja je vođena od 24. novembra do 2. decembra, među 98 predloga je 12 bilo da se novac za proslavu Nove godine i vatromet preusmeri za lečenje bolesne dece.

– Zbog velikog interesovanja građana i nevladinog sektora za rešavanje tog problema, to je upravo jedan od pet prihvaćenih predloga – preneto je u saopštenju sa sednice Gradskog veća.

Izvor: luftika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.