Nova vozila uručena somborskom Domu zdravlja Nova vozila uručena somborskom Domu zdravlja
četvrtak, 13 avgust 2020 07:41

Nova vozila uručena somborskom Domu zdravlja

direktorici Doma zdravlja „dr Đorđe Lazić“ doktorki Emeše Uri. Grad Sombor nabavio je nova vozila za potrebe Doma zdravlja kako bi se obezbedila bolja i dostupnija zdravstvena zaštita svim građanima Sombora.
„Kao i tokom prethodnih godina, tako i tokom ove, Grad Sombor nastavio je sa obnovom opreme potrebne za Dom zdravlja i sve građane Sombora, u svrhu primarne zdravstvene zaštite. U tom smislu, ove godine na predlog ove ustanove nabavili smo dva nova vozila. Jedno je kombi, drugo je putničko vozilo, koje će sasvim sigurno doprineti kvalitetnijoj i dostupnijoj zdravstvenoj zaštiti“ istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Gradonačelnica je naglasila da veliki broj građana, a naročito građani iz 15 naseljenih mesta, ima potrebu za prevozom kako bi ostvarili zdravstvenu zaštitu, a da je ta potreba bila još veća s obzirom na pandemiju korona virusa.

„S obzirom na početak pandemije koji je bio u martu mesecu mi smo,u dobroj saradnji kao i do sada, ustupili dva vozila Gradske uprave Domu zdravlja i time obezbedili nesmetanu zdravstvenu zaštitu, pre svega, za one bolesnike koji idu na dijalizu i u tom smislu mogućnost da se oni pod posebnim preventivnim merama prevoze. Uz nova vozila svakako da će ta zdravstvena zaštita, taj segment, ali i svi drugi biti i daleko više i lakše obezbeđeni od strane, pre svega, Doma zdravlja, koji je i vlasnik sada ovih vozila.“

Gradonačelnica Dušanka Golubović dodala je i da je za nabavku vozila izdvojeno 4 miliona dinara kao i da su vozila od sada na usluzi građanima.

„Grad Sombor za ovu nabavku izdvojio je iznos od 4 miliona dinara i u skladu sa kompletnom dokumentacijom koju smo dobili obezbeđene su kako javne nabavke, tako i kompletna transparentnost u nabavci vozila, te otuda sada građani imaju mogućnost i da ih koriste.“

Direktorka Doma zdravlja dr Emeše Uri rekla je da će putničko vozilo sa osam sedišta služiti za transport pacijenata na dijalizu, a da će se drugo vozilo koristiti za potrebe opšte službe.

„Veoma je komplikovano i teško da svim pacijentima osiguramo da na pravo vreme stignu u bolnicu i da dobiju praktično onu pomoć koja im je neophodna za život. Ja bi se zahvalila Gradu Somboru i gradonačelnici na razumevanju za naše potrebe i moram da napomenem da je za vreme ove pandemije Grad Sombor bio naš najveći i donator i pomagač, što je najbolji pokazatelj na kojem je nivou svesti praktično naš grad, jer koliko ulažemo u ustanove od javnog značaja, znači za opšte dobro, to je najbolji pokazatelj kvaliteta i svesnosti ljudi“ rekla je dr Emeše Uri.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti