Somborski salon u Galeriji KC Laza Kostić Somborski salon u Galeriji KC Laza Kostić
utorak, 11 avgust 2020 05:56

Somborski salon u Galeriji KC Laza Kostić

Svečano otvaranje Somborskog salona biće upriličeno sutra u 19 časova u Galeriji Kulturnog centra Laza Kostić.

Na konkurs je prijavljen 51 autor sa ukupno 95 radova, a selektor salona, likovni kritičar Sava Stepanov je u postavku izložbe uvrstio radove 26 umetnika.

Izložbu somborskih autora, kako je uobičajeno, većinom čine slikarska dela, a novina i zanimljivost ovogodišnjeg salona je značajno učešće novih likovnih medija: audio-video radova, objekata i instalacija.

Predstaviće se i autori mlađe generacije i afirmisani umetnici koji do sada nisu učestvovali.

Po preporuci Zavoda za javno zdravlje Sombor, otvaranje će se održati bez prisustva publike, ali će svi zainteresovani biti u prilici da posete izložbu od 19.30 do 22 časa, istog dana, u grupama od 10 ljudi, uz poštovanje svih mera prevencije.

Postavka će trajati do 28. avgusta.

Slobodno vreme

Lifestyle

S obzirom da ulazimo u prolećnu sezonu, gde temperature postepeno rastu, raste i aktivnost miševa i pacova koji traže me...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.