nedelja, 09 avgust 2020 07:58

U somborskoj industrijskoj zoni gradiće se pogon za proizvodnju panelnih veštačkih stena

Somborska firma GRP centar, koja se bavi proizvodnjom ploča, listova, cevi i profila od plastike, širi svoje poslovanje izgradnjom nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena.

Ova namera obznanjena je putem Urbanističkog projekta razrade lokacije za dogradnju proizvodnog pogona u somborskoj Industrijskoj zoni Jug, koji je oglasio Grad Sombor.

Kompanija u industrijskoj zoni već ima dve proizvodne hale u kojima se rade elementi od poliestera (cevi i šahtovi), a sada, kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, planira povećanje proizvodnih kapaciteta gradnju nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena za planinare i vežbe u zatvorenom prostoru.

Stene će se raditi od panel ploča sa poliesterskom završnom obradom i ugradnjom čeličnih kotvi, na CNC mašinama i ručnom doradom.

Nova hala, koj će se graditi u jednoj fazi, biće prizemni objekat, na površini od 750 m2.

- U prizemlju hale je pored proizvodnog prostora projektovan i deo za radnike, kao i kotlarnica na čvrsto gorivo – navedeno je u projektu.

Nova hala dobiće i 11 parking mesta, u okviru kompleksa planirane su i nove interne saobraćajnice, a zelena površine na čitavoj parceli biće povećane za 535 m2.

Planirano je i ograđivanje prostora proizvodnog kompleksa, transparentnom ogradom.

Od instalacija u objektu su predviđene instalacije vodovoda i kanalizacije, mreža centralnog grejanja, elektroenergetske instalacije i telefon.

U dokumentaciji se navodi i da je pri projektovanju nove hale potrebno planirati mere energetske efikasnosti, koje, između ostalog, podrazumevaju i solarne panele za krov i fasade hale.

Urbanistički projekat, koji je izradila firma Urban planning iz Apatina, nalazi se na javnoj prezentaciji u zgradi Gradke uprave Sombora od 14. do 21. agvusta.

Izvor: ekapija

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.