subota, 08 avgust 2020 06:11

JOŠ NIKO NIJE ODGOVARAO za pucanje ringišpila kod Sombora kada je povređeno 8 dece

Skoro mesec dana prošlo je od pucanja ringišpila u selu Kolut, kod Sombora kada je povređeno osmoro dece, ono što zabrinjava je što još niko nije odgovarao za tu nesreću.

Podsećanja radi, osmoro dece, od kojih najmađe ima osam godina, povređeno je 12. jula kada je pukao nosač ringišpila, dok se ringišpil okretao.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru rečeno nam je da je tužilaštvo formiralo predmet i da je u toku prikupljanje obaveštenja u skladu sa članom 282 stav 4 Zakonika o krivičnom postupku.

"Trenutno zbog istog događaja nijedno lice nije uhapšeno", navode iz OJT u Somboru.

Iz tužilaštva je rečeno da je PU Sombor prikupila obaveštenja od građana i o tome sačinila službene beleške.

Hospitalizovano petoro

"Telegrafu" je nakon ovog događaja iz Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović“ u Somboru odgovoreno da je u noći 12.07.2020. godine na Odeljenju za prijem, trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor dovezeno kolima hitne medicinske pomoći petoro dece, u dobi od 8 do 15 godina, zbog povreda nastalih nakon urušavanja ringišpila u selu Kolut, pored Sombora.

"Odmah po prijemu započeta je dijagnostika povreda. Na bolničkom lečenju i posmatranju zadržano je četvoro povređenih od kojih je jedno dete sa teškim telesnim povredama – prelom nadlaktice. Jedno dete je pušteno kući sa postavljenom mobilizacijom prelomljene ključne kosti. Kako se navodi, troje, inicijalno sa lakim telesnim povredama, primljeno je na Odeljenje za hirurgiju Opšte bolnice Sombor radi posmatranja. - Svi povređeni su stabilnog opšteg stanja i nisu životno ugroženi", bilo je navedeno u odgovoru.

Ko je nadležan?
Nakon što se u selu Kolut kod Somobra u nedelju veče srušio ringišpil, prilikom čega je povređeno osmoro dece, od kojih jedno teško, "Telegraf" je pokušao da sazna da ko je dao dozvolu za postavljanje tog ringišpila.

JKP "Prostor" iz Sombora je istakao da oni dozvolu nisu izdali, te da u ovom slučaju nisu bili ni nadležni.

Podsetimo, direktor JKP "Prostor" Goran Nonković rekao je ranije za Telegraf.rs da se nesreća nije desila na javnoj povšrini, već na crkvenom imanju i da je to razlog iz kog JKP nije imalo mogućnost odlučivanja.

Župnik crkve svetog Mihovila u Bačkom Bregu, pod čijom je nadležnošću crkva svetog Ivana Krstitelja u Kolutu, na čijem se zemljištu nesreća dogodila rekao je da nije dao dozvolu za postavljanje ringišpila, te da ga niko za nju nije ni pitao.

Kazao je i da je na službi protekle 22 godine, te da godinama unazad pamti ringišpil o Svetom Iliji, ali da nijedanput tim povodom nije kontaktiran.

Iz Mesne zajednice Kolut rekli su nam da oni nisu nadležni za davanje dozvola ni na kojoj površini u selu, te da je za javne površine nadležno JKP "Prostor", a u ovom slučaju crkva.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu saznanja iz medija da je osmoro dece povređeno usled pada prilikom pucanja glavnog stuba ringišpila u naselju Kolut kod Sombora, postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradske uprave grada Sombora.

Izvor: mondo.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.