Somborskim rvačima Todoroviću i Frgiću zlato i bronza na Prvenstvu Srbije u rvanju u slobodnom stilu Somborskim rvačima Todoroviću i Frgiću zlato i bronza
četvrtak, 12 novembar 2020 06:40

Somborskim rvačima Todoroviću i Frgiću zlato i bronza na Prvenstvu Srbije u rvanju u slobodnom stilu

Proteklog vikenda u Petrovcu na Mlavi je održano Prvenstvo Srbije u rvanju u slobodnom stilu. Prvog dana, 7. novembra održano je Prvenstvo Srbije za juniore i pionire (U15). U uzrastu juniora najuspešniji u ekipi “Radničkog” bio je Filip Frgić koji je u kategoriji do 70 kg osvojio bronzanu medalju. Bojan Kostić sa dve pobede i borbom za ulazak u finale se povredio i završio takmičenje.

U uzrastu pionira (U15) Aljoša Ilić je u kategoriji do 62 kg osvojio srebrnu medalju. Bez medalja su ostali: Stefan Kuruc, Milan Tolić, Veljko Ranisavljević i Luka Šuša.

Sutradan su rvači “Radničkog” bili mnogo uspešniji. U uzrastu kadeta Mihajlo Stričević je u kategoriji do 110 kg osvojio zlatnu medalju. U uzrastu pionira (U13) šampion države sa tri pobede postao je Srđan Todorović (60 kg). Njemu je ovo dupla kruna s obzirom da je pre dve nedelje postao prvak Srbije u grčko – rimskom stilu.

Srebrnim medaljama okitili su se: Kristian Dobi (33 kg) i David Mazinjanin (46 kg). Nikola Gunj (60 kg) je morao da se zadovolji bronzom, dok Luka Katanić nije uspeo da osvoji medalju. U uzrastu pionira (U13) “Radnički” je zauzeo ekipno drugo mesto.

“Ponosni smo na naše rvače koji su se borili i pružili svoj maksimum”- izjavili su treneri Igor Frgić i Milan Marić. 

Izvor: somborsport.org

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti