Sankcije za one koji ne unište ambroziju na svom posedu Sankcije za one koji ne unište ambroziju na svom posedu
petak, 07 avgust 2020 07:45

Sankcije za one koji ne unište ambroziju na svom posedu

Polen biljke ambrozije, koja cveta u avgustu, izaziva alergijske reakcije i šteti zdravlju velikog broja naših sugrađana. Broj osoba koje su alergične na ovu korovsku biljku povećava se iz godine u godinu i zato je potrebno da se svako uključi u njeno suzbijanje.

Ambrozija se može uništavati dozvoljenim hemijskim sredstvima i mehaničkim putem: čupanjem i košenjem. Čupanje se preporučuje iz korena, a košenje što bliže zemlji, kako ne bi ostali izdanci koji mogu opet da izrastu. Ambroziju je potrebno ukloniti i sa strnjišta – njiva sa kojih su skinuti usevi i dela atarskog puta koji se međi sa parcelama poljoprivrednog zemljišta.

Suzbijanje ambrozije regulisano je Odlukom Skupštine grada Sombora, prema kojoj su svi građani, a naročito poljoprivredni proizvođači, obavezni da je uklone sa svojih poseda.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora uputili su apel građanima da poštuju Odluku u zajedničkom interesu, a protiv lica koja ne pristupe uništavanju, odnosno uklanjanju ambrozije biće primenjene propisane sankcije.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.