U Zapadnobačkom okrugu 159 pozitivnih na koronu U Zapadnobačkom okrugu 159 pozitivnih na koronu EPA-EFE (Farooq Khan)
petak, 24 jul 2020 05:35

U Zapadnobačkom okrugu 159 pozitivnih na koronu

Na Odeljenju za kovid bolesnike u Opštoj bolnici “dr Radivoj Simonović” u Somboru od juče se na lečenju nalazi 21 pacijent inficiran korona virusom.

Pik novog talasa pokazuje da je broj stacionarnih pacijenata oko dvadesetak, te da je mnogo više obolelih, koji su u samoizolaciji. Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Sombor, koji jedini obavlja PCR testiranja, u zapadnobačkom okrugu je 159 osoba pozitivno na kovid 19.

Nadležni u bolnici ističu da postoji zaravnjenje, ali da smo daleko od toga da možemo da predahnemo i da su zdravstveni radnici prenapregnuti ovom situacijom, dok je epidemiolozi u okrugu ocenjuju kao nestabilnu, ali u tom smislu da nije alarmantna.

“Zbog situacije u kojoj jedini radimo PCR testiranja za sva četiri Doma zdravlja u okrugu i za kovid ambulante ograničeni su nam kapaciteti, pa smo do daljnjeg obustavili obavljanje PCR testiranja za putnike kojima taj dokument treba za inostranstvo“, istakla je za RTV dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru.

“Tokom prethodna tri dana u respiratornoj ambulanti je pregledano 86 pacijenata, koji su imali temperaturu i respiratorne simptome, dok je na korona virus testirano 53 osobe od kojih je kod njih 19 potvrđeno prisustvo kovida”,zaključuje se iz podataka kovid izveštaja somborske bolnice.

Zavod za javno zdravlje u Somboru je od 23. marta do 23.jula obavio 1.672 PCR korona testa.

Izvor: RTV

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti