Tretmani suzbijanja komaraca iz vazduha 9. jula Tretmani suzbijanja komaraca iz vazduha 9. jula
sreda, 08 jul 2020 05:45

Tretmani suzbijanja komaraca iz vazduha 9. jula

Obaveštavamo građane grada Sombora da će 09.07.2020. godine preduzeće „Oris“ doo Sombor i „Ciklonizacija“ AD sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha na području priobalne zone Dunava i naseljenih mesta Bezdan, Kolut, Bački Breg i Bački Monoštor.

Tretmani će se sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije lambda-cihalotrin. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana. Takođe će se u istom periodu izvršiti i tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje u istim naseljenim mestima ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin. Navedeni preparat je štetan za pčele, te se mole pčelari da zašite ili izmeste svoje košnice.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na FB i internet stranici preduzeća „ORIS“ doo Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti