Agrobiznis centar na usluzi mladim poljoprivrednim proizvođačima u Somboru Agrobiznis centar na usluzi mladim poljoprivrednim proizvođačima
subota, 30 maj 2020 08:29

Agrobiznis centar na usluzi mladim poljoprivrednim proizvođačima u Somboru

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje (Agrobiznis centar) osnovan je u okviru mera populacione politike koje su bile planirane za 2019. godinu, sa osnovnim zadatkom da pomogne mladim poljoprivrednim proizvođačima da pokrenu, osnaže i prošire svoj biznis, bilo putem saveta, bilo putem direktnih subvencija.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović prilikom posete Argobiznis centu, u četvrtak 28. maja, istakla je da je cilj ovog centra da pruži dobru i kvalitetnu podršku, kako mladim bračnim parovima, tako i parovima koji u seoskim domaćinstvima obavljaju poljoprivrednu delatnost, da kroz mere koje Agrobiznis centar promoviše ostvare bilo dodatne, bilo osnovne prihode za život.

„Imali smo već i jedan konkurs na kome smo dodelili prva podsticajna sredstva i možemo da kažemo da je odziv naših sugrađana bio i izvan očekivanog i videli smo da zapravo ove mere imaju itekako smisla i potrebe, da je bilo mnogo dobrih i kvalitetnih ideja i da ovu podršku treba i nastaviti i proširiti više. Svakako da smo za ovu godinu planirali i nova sredstva čija raspodela je upravo u toku. Konkurs je raspisan i ovom prilikom želim da afirmišem sve one koji imaju kvalitetne ideje da se prijave. Tokom ove godine planirano je i istraživanje na temu, pre svega, prikazanih potreba, rezultata i efekata koje su ove mere ostvarile, kako sa prvog, tako i sa drugog konkursa, kako bi kasnije još kvalitetnije mogli naše mere da usmerimo upravo prema malim proizvođačima, prema mladima koji žele da se bave poljoprivredom, i da im na adekvatan način nastavimo podršku i podstaknemo i neke druge proizvodnje koje možda do sada ovim konkursima nismo prepoznali“ izjavila je gradonačelnica.

Tehnički sekretar Agrobiznis centra Milica Radin rekla je ovaj centar pomaže i ljudima koji tek počinju da se bave poljoprivredom da otvore svoje gazdinstvo, da konkurišu na razne konkurse, isto kao i već osnovanim proizvodnjama.
„Mi, pre svega pomažemo ljudima u kreiranju i proširenju njihove poljoprivredne proizvodnje. Kao što mi dajemo subvencije, tako postoje razni fondovi na kojima oni mogu da apliciraju, a mi takođe možemo da im pomognemo oko kreiranja biznis planova i u prikupljanju dokumentacije“ rekla je Milica Radin.

Agrobiznis centar se nalazi u ulici Laze Kostića broj 5 u Somboru i otvoren je svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a zainteresovani mogu da se informišu i putem sajta agrobizniscentar.rs gde se objavljuju konkursi i aktuelnosti.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...