utorak, 02 jul 2024 04:20

Nova parking mesta i rekonstrukcija ulice u Riđici

U sklopu participativnog budžetiranja, izvode se radovi na izgradnji novih parking mesta u Riđici, kao i rekonstrukciji Ulice Svetog Save, od raskrsnice sa Ulicom Nikole Tesle do raskrsnice sa Ulicom Marka Oreškovića. Tim povodom, radove su obišli gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić.

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je izjavio da Grad Sombor sluša svoje sugrađane i realizuje projekte koje su u okviru svoje mesne zajednice izabrali, te dodao da će se nastaviti i radovi na realizaciji izgradnje atarskog puta od Riđice ka Rastini kako bi se povezala dva naseljena mesta.

„Građani naseljenog mesta Riđica su kroz projekat participativnog budžetiranja izglasali da im se u ulici Svetog Save izgrade parking mesta. Uz izgradnju novih parking mesta, odlučili smo i da rekonstruišemo deo kolovoza u dužini od 140 metara i deo pešačke staze u dužini od 100 metara. Ono što je bitno za stanovnike Riđice je da ćemo u ovoj godini nastaviti sa izgradnjom atarskog puta od Riđice ka Rastini. Grad je izdvojio oko 60 miliona dinara za ovaj projekat, tako da ćemo nastaviti sa izgradnjom ovog puta i nadam se kroz koju godinu da ćemo završiti celokupnu deonicu“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Kada je reč o radovima u Riđici, u toku su radovi na izgradnji novih parking mesta s obe strane kolovoza, a pored toga, rekonstruiše se i sama ulica u dužini od 140 metara. Takođe, radovi su obuhvatali i rekonstrukciju pešačke staze u dužini od 100 metara.

Projektom participativnog budžetiranja, svaka mesna zajednica bira po jedan predlog koji želi da im se realizuje u toku godine, a za ovu godinu, stanovnici Riđice su izglasali da to budu nova parking mesta. Grad Sombor je iz budžeta izdvojio sredstva, a preduzeće „Vojput“ d.o.o je pristupilo realizaciji projekta.

Obilasku radova su prisustvovali i predstavnici nadzornog organa JKP „Prostor“ Sombor i Mesne zajednice „Riđica“

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.