četvrtak, 18 januar 2024 06:17

Muzičko-poetsko veče - KAO DA SAM TE SANJAO

U sredu, 14. februara u 20 časova, na Velikoj sceni odigraće se muzičko-poetsko veče KAO DA SAM TE SANJAO.

U ovoj predstavi kabaretskog tipa igraju Vladan Savić, glumac i Kristina Savić, solista Pozorišta na Terazijama u Beogradu, kao i maestro, Filip Savić, pijanista. Protagonisti u formi monologa govore i pevaju stihove najvećih srpskih i svetskih pesnika Konstantina Simolova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Duška Radovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih velikana svetske i domaće poezije.

Predstavom dominira živo pevanje Kristine Savić, koja uz originalno adaptirane aranžmane izvodi balade poznate publici. Specifičnost ove predstave je da se bazira na čistoj emociji, koja je u moderno vreme digitalizacije, društvenih mreža i „bombardovanja“ informacijama skrajnuta u zapećak, pa publika iznenađena buđenjem iste, vrlo brzo utone u neko zaboravljeno vreme, vreme romantike i emocija.

Pored matične scene, predstava je izvođena i na različitim pozornicama u gradovima Srbije kao i u inostranstvu i svuda je naišla na odličan odziv kako publike, tako i kritike.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.