četvrtak, 18 januar 2024 06:14

Gradsko veće Sombora: 16 miliona dinara kao dotacije verskim zajednicama

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 192. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 16 tačaka.

Između ostalog, utvrđen je Predlog programa korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine grada Sombora za 2024. godinu, a prema programu opredelјena su sredstva u iznosu od 19 miliona dinara za potrebe: monitoringa stanja životne sredine na teritoriji grada Sombora, sufinansiranja aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine putem konkursa, informisanja i objavlјivanja podataka o stanju i kvalitetu životne sredine, edukacije i jačanja svesti građana o potrebi zaštite životne sredine, sadnje zelenila u gradu i drugo.

Na 192. sednici, usvojen je Predlog kriterijuma za raspisivanje konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta u 2024. godini. Odlukom o budžetu grada Sombora za 2024. godinu, opredelјena su sredstva za sufinansiranje programa u oblasti sporta za godišnji program klubova u ukupnom iznosu od 65 miliona dinara, a pored toga, izdvojeno je dodatnih 3 miliona dinara za stipendiranje najperspektivnijih mladih sportista.

Gradski većnici su prihvatili ponude JKP „Zelenilo“ Sombor za uređenje prostora oko sportskih terena koji se nalaze u centru Bačkog Monoštora, zamenu rasvete u ulici Mite Popovića u Mesnoj zajednici „Stara Selenča“, kao i postavlјanje javne rasvete uz biciklističko – pešačku stazu uz reku Mostonga u Mesnoj zajednici „Gornja Varoš“. Pored toga, prihvaćena je i ponuda JKP „Prostor“ Sombor za izvođenje radova na rekonstrukciji kapele u Svetozar Miletiću. Navedeni radovi će biti realizovani u sklopu projekta participativnog budžetiranja.

Članovi Gradskog veća su na 192. sednici usvojili finansijski plan za dotacije verskim zajednicama u iznosu od 16 miliona dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.