Spremate se za put? Evo kako možete koristiti Google Mape bez interneta

Ukoliko krećete na put, a nemate internet ili roming dodatke, dobra vest je da Gugl Mape mogu odlično funkcionisati i bez interneta.

Aplikaciju je moguće koristiti u oflajn modu, potrebno je samo pre toga podesiti nekoliko stvari. Postupak je jednostavan i ne oduzima puno vremena.

Oflajn mod funkciniše tako što, dok još imate internet, preuzmete deo mape koji vam je potreban kako biste stigli do željene lokacije i mogli da koristite oflajn režim.

Uputstvo korak po korak:

1. Otvorite Gugl Mape;

2. Odaberite svoju fotografiju u gornjem desnom uglu (ukoliko nemate fotografiju, najčešće stoje inicijali);

3. Odaberite opciju „Oflajn mape“ (eng. Offline Maps);

4. Zatim opciju „Izaberite svoju mapu“ (eng. Select your own map) koja se nalazi na samom vrhu;

5. Prstima možete da zumirate kako bi preuzeli veći ili manji deo mape, samo je važno obuhvatiti rutu. Ukoliko prolazite kroz više zemalja i u jedno preuzimanje ne može stati cela ruta, ostatak možete skinuti naknadno istim postupkom;

6. Izaberite „Preuzmi“ (eng. Download) dugme u donjem desnom uglu.

Preuzete mape ističu nakon 15 dana ukoliko se u međuvremenu ne povežete na internet. Preuzete mape mogu zauzimati između 500 MB i 2 GB prostora na telefonu, u zavisnosti od toga kolika je oblast koja se preuzima. Mape velikih urbanih centara, na primer, zahtevaju više mesta, budući da ima mnogo objekata.

U oflajn modu pojedine opcije nisu dostupne. Nije moguće koristiti biciklističke rute, navigaciju za pešake i detalje u vezi sa zastojima u saobraćaju.

Ali sve ostalo će raditi, pa tako možete da pretražujete adrese (hotele, kompanije, restorane…) i lako dođete do njih.

Izvor: nova.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.