Ako se vaš pas plaši grmljavine, evo kako mu možete pomoći da se oseća bezbedno

AKO VAŠ pas ima paničnu reakciju na zvuk grmljavine, niste sami. Mnogi psi pate od straha od glasnih zvukova, kao što su oluje, koje mogu izazvati anksioznost i stres. Evo nekoliko saveta koji će pomoći vašem ljubimcu da ostane miran tokom oluje.

Napravite kutak u kući gde se pas može osećati zaštićeno. Mesto koje je tiho i udaljeno od prozora može pomoći u smanjenju osećaja panike.

Budite uz psa tokom oluje, nežno ga mazite i govorite umirujuće reči kako bi mogao da oseti vaše prisustvo.

Proizvodi kao što su ogrlice protiv stresa ili umirujuća muzika mogu biti od pomoći.

Vremenom možete izložiti svog psa snimljenim zvucima grmljavine u kontrolisanim uslovima tako da se postepeno navikne na buku.

Svaki pas reaguje drugačije, pa je važno pratiti njihove reakcije i prilagoditi svoj pristup kako biste mu pružili najbolju moguću podršku - piše index.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

To ne znači da su loši, već su samo vrlo razgovorljivi i neoprezni, pa će vaše tajne u rekordnom roku saznati svi.   S...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.