Gazeta Dello Sport sastavila Jugoslaviju za SP: Borili bi se za titulu Gazeta Dello Sport sastavila Jugoslaviju za SP: Borili bi se za titulu
subota, 19 novembar 2022 06:29

Gazeta Dello Sport sastavila Jugoslaviju za SP: Borili bi se za titulu

GAZZETTA DELLO SPORT je, povodom Svetskog prvenstva, sastavila, kako piše, "hipotetičku jugoslovensku reprezentaciju koja bi s pravom napala na titulu u Kataru".

Ovako je Gazeta opisala igrače u timu:

Jan Oblak (Slovenija) Go bi bio u dobrim rukama. Golman Atletika je jedan od najbolјih na svetu, ali Slovenija nije uspela da se plasira na SP.

Borna Sosa (Hrvatska) Bek Štutgarta je već neko vreme želјa Intera, koji je očaran njegovim ofanzivnim kvalitetima. Ove sezone već je upisao osam asistencija, a istaknut je i u reprezentaciji Hrvatske.

Nikola Milenković (Srbija) Svestrani defanzivac Fiorentine biće jedna od glavnih zvezda Srbije u takmičenju za koje se očekuje da će reprezentacija biti jedno od otkrića. Upozorenje: ovaj defanzivac je opasan i pred golom protivnika, postigao je dva gola u poslednje tri utakmice Serije A.

Amir Ramani (Kosovo) Štoper se dokazao prvo u Veroni, a potom u Napoliju u italijanskim i evropskim takmičenjima. Nastup na SP bio bi šlag na torti njegove karijere.

Sead Kolašinac (BiH) Svojim kvalitetom i iskustvom defanzivac Marseja bi mogao da posluži kao štoper i da bude starter u ovom timu i tako osvoji ono što mu je sa BiH nedostajalo u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo..

Luka Modrić (Hrvatska) Zlatna lopta, pet pobeda u Ligi šampiona sa Realom i finale poslednjeg Svetskog prvenstva. Modrić bi bio prvotimac u bilo kojoj reprezentaciji, a bio bi i lider reprezentacije Jugoslavije.

Marcelo Brozović (Hrvatska) Vezista Intera je Robin svom sunarodniku Betmenu na sredini terena.

Sergej Milinković-Savić (Srbija) Igrač mora da ima izuzetne kvalitete da bi igrao uz Modrića i Brozovića, a ovaj iz Lacija ne bi bio takav, već bi konkurisao za titulu najbolјeg igrača šampionata.

Benjamin Šeško (Slovenija) Tinejdžer iz Salcburga pokazao je da je eksplodirao golom protiv Švedske u Ligi nacija. Visok je 1,95, ali je takođe odličan sa nogama. Uparen sa Vlahovićem, učinio bi da napad vrca iskrama.

Dušan Vlahović (Srbija) Nјegova strast za pobedama osvojila je sve u Juventusu. Nјegovi liderski kvaliteti bi ujedinili različite nacije u ovom timu ka ostvarenju zajedničkog sna.

Ivan Perišić (Hrvatska) Ako postoji jedan igrač na svetu koji pravi razliku, onda je to krilo Totenhema. Na SP 2018. brilјirao je sa tri gola i asistencijom, pa mu najveće takmičenje ne predstavlja bauk.

Rezerve: Vanja Milinković-Savić (Srbija), Stojanović (Slovenija), Lovren (Hrvatska), Pavlović (Srbija), Bijol (Slovenija), Dedić (BiH), Kovačić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Kostić (Srbija), Zajc (Slovenija), Pašalić (Hrvatska), Lukić (Srbija), Mitrović (Srbija), Oršić (Hrvatska), Džeko (BiH), Tadić (Srbija), Jović (Srbija).

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.