Potraga za crnim panterom (ipak) nije suspendovana Potraga za crnim panterom (ipak) nije suspendovana
petak, 18 novembar 2022 04:38

Potraga za crnim panterom (ipak) nije suspendovana

“Region SRP “Gornje Podunavlje” je ogroman, sve gde je javljeno da je životinja “crni panter” viđena mi smo detaljno pretražili teren, a u blizini su Hrvatska i Mađarska, životinja je mogla da ode bilo gde, i zato ističem da potragu nismo obustavili niti je potraga suspendovana, mi čekamo dalje dokaze kako bi potraga bila nastavljena” izjavio je za RTV Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za inspekcijske poslove.
Šumarsko - lovna inspekcija pri resornom pokrajinskim sekrarijatu, MUP u Apatinu i veterinari iz ZOO vrta Palić i dalje su u pripravnosti.

“Preko 150 hetrara smo pregledali terena, radili smo sa termovizijskim kamerama i mi čekamo šta će biti. Osim video snimka, koji je sačinio bračni par i dva očevica više dokaza nemamo, a za fotografiju sa kandžama i šapom nemamo autentičnost, jer takve mačke poput pantera imaju uvučene kandže, u toj poziciji. Odluka o traženju pantera nije suspendovana, jer bi to značilo da smo odustali od potrage, što nismo, suviše je rano da bismo odustali.

 

Inspekcija postupa po vanrednim prijavama, imamo vanredni inspekcijiski nadzor i postupamo, a to radimo kada su ugroženi životi i zdravlje ljudi, što je u ovom slučaju. Ovo je prvi put da imamo situaciju odbegle životinje za koju se ne zna odakle je, nemamo pol, starost, ne znamo ništa…”ističe Ivanović za RTV i dodaje:

“Poslednjih godina u koordiniranim operativnim akcijama zaplenili smo zvečaraku u Kupinovu, mladunče lava u privatnom posedu, imali smo zaplenu primata u Pančevu, medvede i lame u Srbobranu, razne vrste srna u privatnim vlasništvima i do sada smo uvek uspevali. Ovakve potrage se rade i operatvno u saradnji sa MUP-om i očekujem da će i ova biti uspešna ukoliko se pojave doatni dokazi," zaključuje Ivanović.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.