Koliko je vremena potrebno za vožnju da se napuni prazna baterija tokom vožnje?

Nakon što vas ujutru iznenadi neprijatno iznenađenje i ne možete da upalite automobil zbog istrošenog akumulatora, vreme je da vam neko pomogne oko kablova. Međutim, ključno pitanje je koliko daleko morate da vozite da biste napunili bateriju dovoljno za sledeću vožnju?

Nemački automobilski klub (ADAC) preporučuje malo neodređeno duže vreme vožnje ili dužu razdaljinu u jednom potezu. U stvari, teško je dati tačan broj kilometara i minuta, jer vrednost zavisi od mnogo faktora kao što su starost akumulatora, performanse alternatora i spoljna temperatura, piše Revija HAK.

Postoji pravilo: pola sata vožnje, a maksimalno sat vremena u lošim uslovima, trebalo bi da bude dovoljno da se baterija dovoljno napuni. Ne gasite motor tokom ovog perioda. Vozite normalnom brzinom i ne morate da povećavate brzinu.

Izvor: automobili.ba

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.