Pet trikova kojima se mogu služiti prodavci polovnih automobila

 

Kupovina polovnih automobila uvek je mač sa dve oštrice, te je bitno pre same kupovine dobro se raspitati, a nije na odmet ni da znate neke od ovih trikova kojim se mogu služiti prodavci polovnih vozila.

Kupovina polovnih automobila je često uzbudljiv proces, ali je važno biti oprezan jer prevaranti vrebaju i koriste različite tehnike da namame potencijalnu žrtvu.

Plaćanje unapred

Prevaranti reklamiraju automobile koji izgledaju kao jeftino. Zatim ubeđuju potencijalnog kupca da je automobil na udaljenoj lokaciji i traže da se novac unapred prenese. Takođe se često pretvaraju da postoje drugi zainteresovani kupci kako bi stvorili osećaj hitnosti. Nakon što se novac prebaci, oni ga povlače i brišu oglas i potpuno nestaju.

 Lažna web stranica dilera automobila

Prevaranti kreiraju lažne veb stranice dilera automobila na kojima prikazuju veoma atraktivne ponude. Često su ovi veb-sajtovi veoma slični poznatim lancima ili brendovima auto kuća i koriste skoro identične veze.

Kada kupci pronađu ove ponude i kontaktiraju navodnog prodavca, od njih se često traži da plate unapred i izgube novac. Kupci uvek treba da obrate veliku pažnju na bilo koju veb lokaciju na kojoj polažu novac, a ako ponuda izgleda previše dobro da bi bila istinita, verovatno jeste.

Skrivanje činjenice da je auto iz uvoza

Ponekad prodavci izbegavaju da pominju istoriju automobila u stranim zemljama. Čak i ako je automobil uvezen pre pet ili osam godina, ovo je i dalje važan podatak koji može biti presudan u donošenju odluke.

Uvoz automobila je relativno lak i jeftin, zbog čega mnogi automobili kupljeni u jednoj zemlji završavaju u drugoj. Međutim, tokom prekograničnih transakcija, kilometraža se može manipulisati i neka šteta se može sakriti.

Prevare sa povraćajem kilometraže

Povraćaj kilometraže praktikuju prevaranti koji žele veštački da povećaju vrednost automobila za prodaju. Na starijim automobilima kilometraža se može vratiti mehanički, dok se na novim vozilima to može uraditi pomoću dijagnostičkih uređaja.

Prevara sa brojačem kilometara čini da je automobil prešao manje milja nego što zapravo jeste, što dovodi vozača u opasnost da kupi automobil sa mehaničkim problemima i vrednim mnogo manje od cene koju su platili za njega.

Lažni izveštaj o istoriji vozila

Neki prodavci sa lošim namerama falsifikuju izveštaje i istoriju vozila kako bi dokazali kupcima da automobil koji prodaju nema nedostataka. Kada se izveštaji o istoriji štampaju, a ne generišu na licu mesta, neki ključni događaji mogu biti izbrisani. Zato klijenti treba da sami generišu izveštaj o istoriji kako bi izbegli prevaru.

Izvor: danas.rs

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.