ponedeljak, 30 januar 2023 06:24

Diplome o uspešno završenoj obuci za 44 seoska domaćinstva koja žele da se bave turizmom

Početkom decembra krenule su obuke po selima za zainteresovana lica koja potencijalno žele da se bave turizmom u domaćoj radinosti izdavanjem soba, apartmana, kuća za odmor ili seoskog turističkog domaćinstva.

O benefitima koje donosi seosko turističko domaćinstvo i na koje sve načine može da se iskoristi, u sklopu obuke za postupak kategorizacije smeštaja, predavanja je držao direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović, a nakon uspešno položenih testova, obuku je završilo 44 polaznika.

Diplome o završenom procesu obuke su uručene sinoć u sali iznad restorana „Marina“, a o daljim koracima u ovom projektu, koji podrazumeva obilazak seoskih domaćinstava govorila je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Na osnovu tog obilaska utvrdićemo šta je ono što je najneophodnije da biste mogli da se kategotizujete kako bi došli do nekog osnovnog nivoa, tačnije moćićemo utvrditi grantove, odnosno iznos sredstava za koje ćete moći da konkurišete. Upravo kada smo razgovarali koji bi to iznos bio adekvatan po domaćinstvu, rekli smo da nije smisao da mi damo cifru sa kojom ne možete ništa da uradite ili da podelimo mali broj velikih grantova koji su preterani, a možemo više domaćinstava opremiti, rekla je Dubravka Korać.

Predsednica naše opštine je dodala i da će se nakon obilaska i sagledavanja situacije na terenu, raspisati konkurs na kojem će moći da učestvuju isključivo ljudi koji su dobili ovaj sertifikat, odnosno koji su prošli obuku.

Konkurs se može očekivati u martu mesecu, kako bi do letnje sezone mogli da se opreme apartmani i povećaju smeštajni kapaciteti u našoj opštini, koju pored tradicionalnih manifestacija koje organizuje Turistička organizacija ove godine u avgustu očekuje i Svetsko prvenstvo u ribolovu.

U zavisnosti od interesenata, prvi krug konkursa će se odnositi na seoska domaćinstva. Ukoliko budemo imali manje interesenata u odnosu na opredeljena sredstva, konkurs ćemo proširiti i na domaćinstav samog Apatina. Nadam se da ćemo do kraja godine uspeti da opredelimo sredstva za još jedan krug konkursa koji bi se odnosio na naseljeno mesto Apatin gde smo imali mnogo veće interesovanje nego što smo očekivali. Mislim da ćemo realizacijom ovog projekta napraviti jedan lep resurs za našu opštinu i samim tim povećati turističku ponudu, poručila je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.