U apatinskoj opštini preko 20 posto manje stanovnika! U apatinskoj opštini preko 20 posto manje stanovnika!
četvrtak, 01 decembar 2022 05:36

U apatinskoj opštini preko 20 posto manje stanovnika!

Rezultati popisa, sprovedenog u oktobru ove godine, prema prvim podacima, pokazuju da je u Srbiji 700.000 manje stanovnika nego 2011. godine. Većina opština beleži taj trend, a među njima je i apatinska.

Naime, kako nezvanično saznajemo, u apatinskoj opštini popisano je oko 24.000 lica, što je čak oko 6.000 manje nego u 2011. godini!

Naš izvor dodaje da se, dok se ne obrade svi podaci, ne može sa sigurnošću znati koliko naša opština danas ima stanovnika, jer su popisom bile obuhvaćene i osobe koje su se ovde zatekle (poslovno ili privatno) ali im je prebivalište u nekom drugom gradu ili opštini.

Mnoge opštine (Leskovac, Pirot, Vranje...) su odmah nakon završenog popisa objavile rezultate. Apatinska nije (iako ih ima), a po svemu sudeći i neće pre nego Republički zavod za statistiku izađe sa zvaničnim rezultatima.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.