petak, 10 jun 2022 08:36

OSNOVNA ŠKOLA DOBILA SREDSTVA OD POKRAJINE ZA ZAMENU PARKETA U HALI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u utorak ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara. Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

„Ulaganje u sportsku infrastukturu veoma je značajno zato što brojni svetski i evropski asovi poput Ivane Španović, Nikole Jokića, Dušana Tadića i braće Milinković Savić potiču iz Vojvodine, i mi bi kao društvo trebalo da im vratimo dug i stvorimo mnogo bolje uslove da svetu podarimo nove sportske šampione. Ulaganjem u ovu oblast imaćemo mnogo bolje rezultate, zdraviju decu, zadovoljnije navijače i još veći broj sportista poznatih u svetu koji će doprineti afirmaciji sporta i ugledu Srbije“, rekao je tom prilikom Mirović.

Na ovaj konkurs su aplicirale i dve škole sa teritorije neše opštine, a direktorica OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin je potpisala ugovor vredan 10 miliona dinara, čime će parket u hali Rade Ratko Vejin biti u potpunosti zamenjen novim.

Veoma sam ponosna i drago mi je da ćemo ovim sredstvima obezbediti bolje uslove za rad kako nastavnog osoblja i dece u našoj školi, tako i svih onih koji halu koriste za različite sportske aktivnosti, rekla je Sanja Šijan.

Na istom konkursu, gimnaziji i stručnoj školi „Nikola Tesla“ Apatin odobron je projekat nabavke opreme za prevenciju i edukaciju dece sa posebnim potrebama.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.