Nema krivične odgovornosti za apatinskog ugostitelja, tužilaštvo odbacilo prijavu Nema krivične odgovornosti za apatinskog ugostitelja, tužilaštvo odbacilo prijavu
subota, 24 oktobar 2020 05:38

Nema krivične odgovornosti za apatinskog ugostitelja, tužilaštvo odbacilo prijavu

Osnovno javno tužilaštvo u Somboru donelo je Rešenje po kome se odbacuje krivična prijava podneta protiv osumnjičenih Srete Miličevića i Sandre Rajšić iz Apatina.

-Ne postoji osnov sumnje da su imenovani učinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 1. Krivičnog zakonika, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, navedeno je, uz ostalo, u ovom Rešenju.

Time je incident, od 5. septembra, koji je izazvao ogromno interesovanje apatinske, ali i šire javnosti dobio i pravni epilog. Apatinski ugostitelj i njegova ćerka neće krivično odgovarati.

-Uspeli smo da dokažemo da Sreto Miličević i Sandra Rajšić ne snose krivičnu odgovornost za sukob sa predsednicom opštine koji se zbio 5. septembra. Tužilaštvo je, utvrdilo sve činjenice sa lica mesta, uzelo izjave svih strana, kao i svedoka i konstatovalo ovo što je navelo u Rešenju, a to je da, suprotno od hajke koja je vođena u javnosti protiv Miličevića i Rajšićeve, nema njihove krivične odgovornosti. Utvrđeno je da Miličević, u trenu kad je bacio kamen, a ne ciglu, u pravcu automobila, nije ni znao kome automobil pripada, ni ko je za njegovim volanom, ističe advokat Branislav Milojičić, branilac Srete Miličevića.

Po rečima advokata Željka Rajčevića, branioca Sandre Rajšić u ovom predmetu, Tužilaštvo je utvrdilo da je Rajšićeva prethodno zatekla nepoznatu osobu na kapiji kako osvetljava unutrašnjost objekta, pokušala da je fotografiše, kao i da snimi registarski broj automobila, te da u ovim njenim radnjama nema elemenata krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

-Što se tiče krivične prijave protiv predsednice opštine Apatin, preduzećemo druge mere na koje smo ovlašćeni Zakonom, dodaje Rajčević.

Milojičić i Rajčević ističu da su se, nakon incidenta, opštinsko rukovodstvo, kao i lokalni i drugi mediji bliski vlasti, pre odluke Tužilaštva, kao i bilo kakve presude, obrušili na Miličevića i njegovu ćerku, nazivajući ih „silnim“, „bahatim“, kao i napadačima na „instituciju predsednika opštine“, a posebno na „ženu, predsednicu opštine“, te da, zbog kršenja pretpostavke nevinosti, nije isključeno da protiv njih pokrenu odgovarajuće postupke.

-Ovakvim neobjektivnim izveštavanjem zanemarene su brojne, prethodne okolnosti i uzroci koji su doveli do ovog događaja i krajnje posledice, zaključuju advokati Milojičić i Rajčević.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.