Odličan vikend za apatinske atletičare, jedno zlato i četiri srebra Pet medalja za apatinske atletičare tokom proteklog vikenda
utorak, 13 oktobar 2020 06:53

Odličan vikend za apatinske atletičare, jedno zlato i četiri srebra

Dve srebrne medalje na Prvenstvu Srbije, zlatna na Prvenstvu Srbije za veterane, dva srebra na mini višeboju u Somboru

Članovi Atletskog kluba Apatin u proteklih nekoliko dana bili su izuzetno uspešni i nastupima na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju, Prvenstvu Srbije za veterane, mini višeboju sa mlađe kategorije, trejl trci na Divčibarama i na maratonu u Sofiji na pravi način nastavili da prezentuju Atletski klub Apatin i Opštinu Apatin.

Na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Vršačkom bregu, nastupila su četiri člana i osvojene su dve srebrne medalje. Đuro Borbelj istrčao je sjajnu seniorsku trku na 10 km i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio je titulu vicešapiona Srbije, drugu medalju za AK Apatin, osvojio je Konstantin Šimić koji je sjajnim nastupom u konkurenciji starijih pionira i u do kraja neizvesnoj trci zauzeo drugo mesto. Na Prvenstvu Srbije boje AK Apatin nosila su još dva seniora koji su istrčali trku na visokom nivou, Aleksandar Stajić zauzeo je 8. mesto, dok je Miroslav Pešić osvojio 9. mesto. Na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju nastupili su takmičari i takmičarke iz 28 klubova sa cele teritorije R. Srbije AK Apatin je po broju osvojenih medalja na petom mestu. Ulogu tehničkog delegata Srpskog Atletskog Srbije obavljao je Goran Čegar.

Atletski klub Apatin je vodeći na poslednjoj objavljenoj listi (6.oktobar) uspešnosti klubova članova Srpskog atletskog saveza, na osnovu rezultata ostvarenih na Prvenstvima Srbije koja se održavaju izvan stadiona (ultramaratoni, maratoni, polumaratoni, kros, planinsko trčanje)

Mladi atletičari AK Apatin, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem imali su sjajne nastupe u Somboru na mini višeboju, gde su osvojene dve medalje. Prvo je Milica Zanze u četvrtak nastupilai osvojila drugo mesto posle tri discipline (trčanje na 60 metara, skok u dalj i bacanje vorteksa), istog dana nastupila je i Jelena Kuridža koja je zauzela 7. mesto u ukupnom plasmanu. U petak je u Somboru nastupio i Nemanja Kovačević koji je takođe bio drugi u sveukupnom plasmanu posle tri dicipline.

U Somboru je u subotu održan Kros RTS na kojem je nastupila Sofija Bujić i u trci na 400 metara, u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila 5. mesto.

Veteranka Snežana Milošević, nastupila je na Prvenstvu Srbije za veterane, koje je takođe održano u subotu u Sremskoj Mitrovici i u kategoriji preko 40 godina ostvarila pobedu i na taj način postala veteranska prvakinja Srbije.
Za kraj vikenda seniori i seniorke nastupili su na maratonu u Sofiji i na trejl trci na Divčibarama.

Dobar debitantski nastup u maratonu od 42 kilometra i 195 metara imao je Živa Vijoglavin koji je u Sofiji savladao izuzetno zahtevnu maratonsku deonicu rezultatom 3 sata i 53 minuta. U Sofiji je u polumaratonskoj trci nastupio i Nemanja Đurić, koji je trku na 21 kilometara i 97 metara, završio sa rezultatom 1 sat i 34 minuta.

Na trejl trci koja je održana na Divčibarama dobre nastupe imala su četiri člana AK Apatin Predrag Vejin u trci na 26 kilometara, i u trci na 15 kilometara tri članice Aleksandra Burkanović, Branka Veličković i Marijana Mijatović.
U narednom periodu članove AK Apatin očekuju nastupi na Prvenstvima Srbije u krosu u Zaječaru 31.10. 2020. godine i na Prvenstvu Srbije na 10 km na putu koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi, 07. novembra 2020. godine.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.