Biciklistički festival u Apatinu Biciklistički festival u Apatinu
nedelja, 11 oktobar 2020 07:06

Biciklistički festival u Apatinu

Područje oko Apatina biće deo međunarodne biciklističke rute koja će prolaziti kroz zaštićena prirodna područja u pet država. Podršku ovom projektu dali su Somborci i Apatinci koji su učestvovali na Biciklističkom festivalu u Apatinu. ...
Više od stotinu bicklista iz Apatina i Sombora učestvovalo je u na Biciklističkom festivalu u Apatinu koja je organizovana kao deo Međunarodnog biciklističkog festivala Evropski Amazon, a što je deo evropskog projekta Biciklistička ruta evropski Amazon.

"Apatin je kao izmišljen za tako nešto, mada bi tu trebalo još dosta toga da se uradi. Mi Apatinci srasli smo sa biciklom i nama odgovara da kroz ovo područje prolazi evropska biciklistička ruta", kaže Magdalena Rađenović.

"Ova ruta, još nije potpuno uređena, ali mislim da će zaživeti i da će biti jedna lepa deonica na evropskom biciklističkom putu", rekao je Nenad Ćetojević iz biciklističkog kluba Apatin.

"Stalno smo na bicklu i nama ova ideja odgovara. Ne samo biciklistima već i će značiti uopšteno i Somboru i Apatinu«, ističe Aleksandar Imre iz istoimenog kluba..

Međunarodni biciklistički festival Evropski Amazon održava se od avgusta do oktobra na području pet država UNECSO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz 11 biciklističkih dešavanja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

"Ovde na samom Dunavu imao lepe prirodne predele, zaštićene. Danas u okviru promocije te rute mi ćemo kroz ovo područje preći 10 kilometara" potvrdio je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin.

Podršku promociji biciklističkog područja u okolini Apatina dao je i Vit Jedličla iz Liberlenda.

"Biciklizam je najbolji način da se vreme provede u prirodi, posebno na stazi kao što je ova", kaže Jedlička.

Više od 1.600 kilometara biciklističkih staza od Murecka (Slovenija) do Sombora, sa obe strane Mure, Drave i Dunava uskoro će biti spremno za bicikliste.

Projekat Biciklistička ruta evropski Amazon sufinansiran je iz Dunavskog transnacionalnog programa Evropske unije. Vrednost projekta je 3,1 milion evra.

Cilj projekta je uspostaviti međunarodno prepoznati i održivi cikloturistički proizvod u području budućeg Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.