Novi građanski protest u Apatinu: "Stop maskama u školama" Novi građanski protest u Apatinu: "Stop maskama u školama"
petak, 09 oktobar 2020 07:23

Novi građanski protest u Apatinu: "Stop maskama u školama"

U Apatinu će se 12. oktobra, na Miholjdan, održati Građanski protest „Spasimo našu decu“, u okviru koga će se potpisivati i peticija „Stop maskama u školama“.

Organizator, grupa građana predvođena Miloradom Mrđom, profesorom fizičkog vaspitanja u OŠ „Žarko Zrenjanin“, poziva roditelje da tog dana pošalju decu u školu bez zaštitnih maski i na taj način se, zajedno, kako navode, suprotstave daljem narušavanju zdravlja dece.

-Ovaj protest organizujemo po svim propisima koji se od nas zahtevaju. Dižemo glas protiv nošenja maski u školama, jer ne postoji ni jedan dokaz da maske štite decu. Ne smemo se više igrati sa zdravljem naše dece, pašće im imunitet ako nastave da udišu svoj izduvni vazduh, to odgovorno tvrdim kao profesor fizičkog vaspitanja. Ni jedan teži slučaj oboljevanja dece u školi nije zabeležen. Od pola miliona dece nema ni jednog obolelog! Ne možemo više ćutke posmatrati da nam deca ne dišu čist vazduh, navodiprofesor Mrđa.

On još naglašava da se, zbog maski, deca u školi više ne smeju, da im je i međusobno i sa nastavnicima mnogo teža komunikacija, ali i da nastavnici ne mogu, po dečjim izrazima lica, pratiti njihove gestikulacije i raspoloženje, jer im je celo lice prekriveno maskom.

Potpisivanje peticije organizovaće se od 9 do 14 časova kod fontane (kod kafea Art), na šetalištu u glavnoj ulici.

Organizacioni odbor protesta preporučuje i da roditelji, tog dana, decu pošalju u školu bez maski.

-Ne postoji apsolutno ni jedan dokaz da maska štiti, osim da verujemo na reč tzv. „kriznom štabu“. Sakriveno je i nešto najlepše, a to je dečiji osmeh. Roditelji to mirno posmatraju i ćute, a sami više ne nose maske, osim tamo gde bez njih ne mogu da uđu ili im je zaprećeno visokim kaznama. Miholjdan je dan kad će svi savesni roditelji poslati svoju decu u školu bez maski. Napomenimo da u nekim mestima u Srbiji, gde su roditelji bili protiv maski,one više nisu obavezne u školama. Roditelji imate sad šansu da svojim potpisom zaštitite svoje dete, apelovao je, na kraju profesor Mrđa.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.