II međunarodni biciklistički festival u Apatinu „Evropski Amazon“ II međunarodni biciklistički festival u Apatinu „Evropski Amazon“
subota, 03 oktobar 2020 06:56

II međunarodni biciklistički festival u Apatinu „Evropski Amazon“

Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklističkom događaju „II Biciklistički festival u Apatinu“, u sklopu Međunarodnog biciklističkog festivala (avgust-oktobar 2020.), u Apatinu (parking stadiona OFK Mladost, 10. oktobar 2020. god.) s početkom u 10,00 časova.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji Apatin, na adresi Petefi Šandora 2a, svakog radnog dana od 08:00č – 14:00č, ili putem zvanične Fejsbuk stranice Turističke organizacije Apatin, ili na telefon 025/772-555, zaključno sa četvrtkom 08. oktobrom.

Na mestu polaska (parking stadiona OFK Mladost), obavezna je akreditacija svih učesnika (uz obavezu poštovanja epidemioloških mera od 1,5 m rastojanja i nošenja zaštitne maske). Festival počinje vožnjom nasipom, pored plaže „Plava ruža“ pa sve do „Kupusinske čarde“ („Pčela“ čarda) gde su biciklistima obezbeđeni ručak uz jedno bezalkoholno piće, simbolčni pokloni i zabavni program.

Međunarodni biciklistički festival Evropski Amazon održava se od avgusta do oktobra na području prvog 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

S ukupnom površinom od oko 930.000 hektara i dužinom od 700 kilometara, zajednička priroda i divljina uz reke Muru, Dravu i Dunav postaće najveće evropsko zaštićeno rečno područje.
Pod sloganom "5 zemalja - 3 reke - 11 biciklističkih događaja" na području budućeg 5.-državnog rezervata biosfere, održava se prvi Međunarodni biciklistički festival Evropskog Amazona u Apatinu.

Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklističkoj avanturi 10. oktobra u Apatinu!

Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansiran je u okviru Dunavskog transnacionalnog programa, koji kroz saradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznati i održivi cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (TBR MDD).

Nešto više od 1.600 kilometara i 26 etapa od Murecka do Sombora sa obe strane reka Mure, Drave i Dunava, kroz pet zemalja, uskoro će biti spremno za prva biciklistička iskustva.

S prosečnom dužinom etapa od 48 kilometara i različitim terenima, biciklizam po ruti „Amazon of Europe“ biće pogodan za svakog biciklistu - najiskusnijeg i početnika.

Osim glavne rute, biciklisti će imati priliku otkrivati lepote rečnih pejzaža, ali i posetiti izuzetna mesta gde će iskusiti lokalno gostoprimstvo i degustirati ukusnu domaću hranu.

Dodatne informacije o datumima održavanja možete pronaći na službenom Facebook događaju.

Međunarodni biciklistički festival „Evropski Amazon“ se održava na sledećim područjima:
• Velika Polana, Slovenija
• Bad Radkersburg, Austrija
• Međimurska županija, Hrvatska
• Virovitičko-podravska županija, Hrvatska
• Osječko-baranjska županija, Hrvatska
• Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska
• Zalska oblast, Mađarska
• Nacionalni park Balaton, Mađarska
• Šomođska oblast, Mađarska
• Grad Sombor, Srbija
• Opština Apatin, Srbija

INFORMACIJE O PROJEKTU
Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansiran je putem Dunavskog Transnacionalnog programa Evropske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekat je započeo 1. juna 2018. god. i traje do 30. septembra 2021. god. Ukupna vrednost projekta je 3.176.000,00 €, podeljenih između 15 projektnih partnera.

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.