Apatinki preseo moratorijum na kredit: dug porastao za 17.000 dinara Apatinki preseo moratorijum na kredit: dug porastao za 17.000 dinara
četvrtak, 24 septembar 2020 06:05

Apatinki preseo moratorijum na kredit: dug porastao za 17.000 dinara

Naša sugrađanka G.R. podigla je kredit na 84 meseca, odnosno na sedam godina, uz fiksnu kamatu. Planom otplate utvrđena joj je rata u iznosu od 6.725 dinara. Po proglašenju epidemije virusa korona uveden je moratorijum na kredite, što je njen ukupni dug uvećalo za čak 17.000 dinara.

-Danima susvi mediji objavljivali informacijuotromesečnom moratorijumu na kredite, uz obećanje da će samo za ta tri meseca biti obračunata kamata, a da će sve ostalo biti isto. Međutim, 11. jula stigao mi je novi plan otplate, po kome se ona produžava za ta tri meseca, ali se i rata uvećava za oko 240 dinara mesečno i po novom planu otplate ona iznosi 6.964 dinara. Kada tih 240 dinara pomnožim sa 71. mesecom, koliko mi je još preostalo rata, suma nije zanemarljiva. Zbog ta tri meseca, moj kredit je poskupeo za 17.000 dinara, žali se naša sugrađanka.

U banci su joj, kaže, rekli da to nije kamata. A šta je, ni dalje joj nije jasno.

-Šta god da je, činjenica je da mi je kredit skuplji za toliko novca. Da smo znali šta će nam se desiti, ne bi naseli na „brigu“ da nam se pomogne moratorijumom, a zapravo nam se još više zavuče ruka u ionako skoro prazan džep, zaključuje naša sagovornica.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.