Nastavljeni radovi na obnovi pristana u Apatinu: ronioci vade šipove i urušeni deo mosta Nastavljeni radovi na obnovi pristana u Apatinu Foto: apatinskenovine.rs
subota, 12 septembar 2020 06:59

Nastavljeni radovi na obnovi pristana u Apatinu: ronioci vade šipove i urušeni deo mosta

Nakon višemesečnog prekida rada na obnovi pristana, zbog pribavljanja neophodnihsaglasnosti, posao je ovih dana nastavljen.

Izvođač radova je MIP Grading iz Obrenovca, koji je odabran kao najpovoljniji ponuđač, a cela investicija staje 42,5 miliona dinara, bez PDV-a. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je odobrilo 25 miliona, a ostatak novca je obezbeđen iz opštinskog budžeta.

Zajedno sa izvođačem radova, u obnovi pristana aktivno učestvuju i članovi Društva za podvodne aktivnosti Apatin.

-Juče smo vadili stubove (šipove), koji su pali u vodu i koji su smetali postavljanju novog pontona. Juče smo pronašli dva stuba, koji su i izvađeni, a danas moramo još da izvadimo deo mosta koji se urušio u vodu. Nakon toga pobijaće se novi šipovi, koji će držati budući pristan. U jučerašnjoj akciji učestvovalo je osam članova DPA, četvorica su ronila, a četvorica su bili logistika. Danas nastavljamo sa radovima, kaže Milorad Bujić, predsednik apatinskog DPA.

Popravkom apatinskog pristana otvaraju se mogućnosti za razvoj nautičkog turizma, čemu se posebno raduje Boris Mašić, direktor kompanije Dunavserv Shipping, jedne od prvih stranih brodarskih kompanija, koja je, zahvaljujući upravo entuzijazmu ovog preduzimljivog Apatinca, pre tri godine osnovana u Apatinu.

-Firma koju zastupam daće svoj doprinos razvoju nautičkog turizma i veoma smo srećni što se, konačno, apatinski pristan privodi nameni. Intenzivno radimo na tome da turisti iz Srbije, upravo iz Apatina, zaplove na krstarenja Dunavom, navodi Mašić.

Pristan u Apatinu se srušio pod teretom leda na Dunavu u januaru 2017. godine.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.